tisdag 6 april 2021

Vårkollektion Och April Väder ...



Påsken har bjudit på blandat väder, Aprilväder kan det kallas. Ena dagen strålande sol med flaggan i vinden och Blåsipporna tittar upp och första Vitsipporna.



Äntligen, kunde vi träffa min mor på utefika. Någon värme var det inte, det blåste ordentligt så kaffet svalnade snabbt hihihi. Både mor och Jakob har fått sina första sprutor, hoppas att jag också kan få snart.
Klart att vi skulle ha en påsktårta, trots att det bara är vi två. Bakade denna med chokladkräm och apelsinmarmelad och grädde. Garnerade med olika maränger, som jag hade gjort och lite godis ägg 
Ä

Nästa dag, full snöyra. Tack och lov försvann snön snabbt, ändå har vi minusgrader på nätterna.

En av påskens dagar, hade Jakob utrustat våran bil Corona säker hihihi med byggplast mellan fram och baksätet, för att kunna ta med mormor, till barnbarnen, när vi skulle till äldsta dotterns ute lunch.

Hade en mysig ute träff hos äldsta dottern och firade tre födelsdagar, som har varit nu under de senaste månaderna. 

Den här bilden tog yngsta dottern på oss "tre äldre" som hade det riktigt skönt utmed husväggen.
Husbilen har vi också tittat över och gjort i ordning och  haft lite fikamys. Nej vi har inte kommit oss iväg ut på vägarna.

Vårkollektionen, har naturligtvis blivit gjord till minsta barnbarnet.
En jacka, två par byxor och en body.
Försökte få den lilla Räven att titta fram ur fickan, men allt är ju så smått, inte lätt att få till det.
Fodrade jackan med Räv trikån
 
Det är fint med matchande Rävknappar
Matchande body med knappar utmed hela sidan.
Byxor med fickor där Räven tittar fram



Ytterligare några plagg. Här en body klänning och leggings med matchande dregglis.
Detta är en sweater med fastsydd kjol. 
Gjorde öppning på ena axeln, ifall halsöppningen skulle vara trång.
Nu tänkte jag visa vad en Bandkantare är för något. Den använder jag när det ska kantas, som runt jackan och bodyn. Man kan naturligtvis kanta på en vanlig hushållsmaskin också, så gjorde jag alltid tidigare. Men det är smidigt med en bandkantare, det finns bandkantare för 3-vik alternativ 4-vik och man kan även sätta dit en extra grej, så får man dubbla kantband. 
Hela den här blanka, är en 3-viks bandkantare, som skruvas fast i Covermaskinen eller som jag gör, trycker fast med häftmassa. Då behöver jag ine hålla på med skruvmejsel, 
Här är redan det färdigklippta 35mm kantbandet inträtt. Till 4-vik behövs ett 42mm kantband. 


På den här bilden har kantbandet dragits bakåt, in under pressarfoten och då har det blivit ett 3-vik.
Sedan för man in tyget med rätsidan uppåt, i själva vikningen och sedan är det "bara" att gasa på hihihi. Lite trixit var det allt i början för att få det bra, speciellt i svängarna, en hel del sprättande, vilket det fortfarande kan bli.
Har glömt att fota baksidan och hur skillnaden blir mellan 3 respektive 4-vik. 

Kram
Yvonné



12 kommentarer:

  1. Säga vad man vill om påskvädret, omväxlande och blåsigt har det varit! Igår gjorde vi årets premiär på vår 18-hålsbana. Periodvis blåste det så vi blev mer urblåsta än vanligt... Spelet gick inte värre än vanligt men det kändes att vi inte orkade hålla ihop 18 hål. Nu blir det ju mer frost och snö så vi får se när det kan bli en ny runda.
    Ha det så gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Aprilväder, det har det verkligen varit detta år. Igår satt vi ute och fikade i lite sol och rätt som, kom det snö. Våran golfbana öppnar först nästa vecka, tror att vi är ganska ringrostiga också.

      Radera
  2. Förstår att du mest syr till familjen...
    Men tänk om dina kläder fanns ute på marknaden. Succé direkt!
    Du har verkligen sinne för färg och form.
    Applåder från en imponerad läsare!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh Tack så mycket för dina fina ord, det värmer i detta Aprilväder.

      Radera
  3. Fint att ni kunde ses i påsk! Betyder ju så mycket. Och visst bjöd påsken på varierande väder. Milt sagt. här är maken vaccinerad och jag hade kunnat bli det idag ute på Älvsjömässan genom Vaccin Direkt och appen "Alltid Öppet" men bokade en tid på Vårdcentralen till nästa onsdag via 1177. Nu är det 1951 och äldre som är på gång här.
    Så fina kläder du sytt. Imponerande! Vilken kunskap! Måtte ju vara fantastiskt roligt för föräldrarna att ha din design till den lilla-
    Kul att du förklarade hur en bandkantare fungerar. Jag som har "tummmen mitt i handen" visste inte ens att en sådan fanns.
    Önskar att du också snart får vaccin så blir ju tillvaron också mindre begränsad.
    Ha det gott.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har också hört om Älvsjömässan men jag platsar inte där. Tycker att den informationen har varit lite dålig, när det har funnits så många lediga tider. Min tur kommer väl så småning om.
      Tack och roligt att du gillar min sömnad, du brukar alltid ge mig fina ord.
      Ha det bra

      Radera
  4. Härliga påsk- och vårbilder! Och vilka fina kläder, helt fantastiskt!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för berömmet av kläderna.

      Radera
  5. Ni ser ut att ha haft en fin påsk. Vädret är ju lite si och så, som det oftast är i april. Du syr så fina barnkläder, de ser ut som köpta, men mycket finare. Bandkantaren är tydligen en lös grej att sätta på maskinen. Jag ska nog hålla utkik efter en sådan. Vi funderar på att åka till Tranorna nästa helg då ska det bli både varmare och sol. Hör av er om ni har samma tankar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket för dina fina ord, sträcker på mig lite extra hihihi. Ja bandkantaren är en lös grej som monteras fast på Covermaskinen.
      Nej det blir ingen resa till Tranorna nu, det blir en vaccination i stället för mig, jippi

      Radera
  6. Kul att ni kunde ses utomhus o att plasten gjorde nytta i bilen 😂Ni är för roliga 😂. Tårtan såg god ut 😋Kramiz

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var roligt att träffas ute och snart har även jag fått min första spruta. Haha ja Coronabilen är nu återställd till vanlig bil.
      Kramizar

      Radera