lördag 7 mars 2020

Taket Är Nästan Klart ...

I början på mars kom lastbilen och lastade av takplåten.
 Långa längder som täcker hela taket, inga skarvar blir det.
Plåtarna hissades snabbt upp på taket 
Och Jakob är ute med drönaren för att filma och ta kort.  Tidigare under takbygget har det varit ganska blåsigt och då har han inte vågat kört med den.
Plåtarna placeras ut

Upp med drönaren igen


 Här sitter killarna och jobbar med taknocken.
Det har lagts plåt på farstukvisten också, vilket ser väldigt bra ut.
Vi är väldigt nöjda med killarna som har gjort ett fint bra jobb.
Killarna fick fika och bullar i fredags innan dom gick hem.
Mina bullar som saknade smör i degen!
Hur kan man glömma smöret? Men det var lätt hänt, hade ställt in smöret i micro för att få det lite mjukt och sedan bakade jag vidare tralalalalaaa och bullarna jäste och gräddades.
Så kom Jakob och skulle värma något i micron, woops, där stod ett fat med smör! Jahaja det var dom bullarna, tänkte jag. Men trot eller ej, det är inget fel på dom. Kanske något "motstånd" när man biter i bullen men inget som man reagerar på. Fyllningen hade mycket med smör och mandelmassa i sig, kanske därför man inte märker något hahaha.

Jakobs Födelsedagstårta, blev bra med choklad och vaniljbotten, köpebotten, vilket inte hör till vanligheterna att jag köper.
Banangrädde och björnbärsfyllning. Ett färdigkavlat vitt marsipanlock. Inget jag rekommenderar, ska det vara färdigkavlat är koncistensen på det gröna bättre än det vita. Tyckte att det var lite svårt att forma, kändes lite torrt.
God vart den i alla fall.

På måndag väntar vi att Solcellerna ska komma.

Trevlig helg

Kram
Yvonné



8 kommentarer:

  1. Vad fint det blir det nya taket. Mycket viktigt att använda hela längder, om det är mindre taklutning. När vi reste i Finland i somras, konstaterade jag att det vanligaste takprodukten var plåt. Jag var också inne på plåttak i början av bygget. Fast då plåttak lagd av plåtslagare. (Falsat plåttak) Vi var rädda för att regnet skulle höras in, därför valde vi betongpannor. Ps. Jag håller också mina byggare med kakor och kilovis med godis.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack det blir fint och riktigt duktiga grabbar. Inte hörs det något när det regnar, vi bor inte i husbilen där det kan höras hihihi

      Radera
  2. Oj, fint blev det nya taket och en fröjd att se när proffsen jobbar...tänk så enkelt det ser ut? Vi bytte också till plåttak för två år sedan och är så nöjda. Skönt även att bli av med några ton betongplattor när vintrarna blir allt rikare på tung blötsnö!? Såg att du har blivit pensionär... stort GRATTIS till det fria livet!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Gertie ja nu har pensionärs livet börjat hihihi Oj så mycket man har att göra och inte hinns allt med.
      Väldigt duktiga killar som fixat detta.

      Radera
  3. Tur det finns duktiga hantverkare! Ett nytt tak gör så mycket, riktigt snyggt blir det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack visst blir det fint. Ja nog ska man ta hjälp av sådana som kan sin sak, då kan man själv ägna sig åt annat, som att fotografera allt hahaha

      Radera
  4. Vad fint att taket är på plats. Och så fint det blev! Kul med dessa duktiga hantverkare. Kan tänka mig att de uppskattade att bli bjudna på bullar och kaffe.
    Och med eller utan smör så var nog bullarna goda.

    SvaraRadera
  5. Snyggt tak och kul att ha bevarat bytet med hjälp av drönaren. Mycket gott du bakat. Bullarna ser goda ut, så det var nog ingen som märkte glömskan. Ha dé!

    SvaraRadera