onsdag 28 augusti 2013

Lohengrin Thermalbad....

När vi kör runt så här i Tyskland brukar vi leta efter orter med namn som börjar på Bad ..... När vi kör runt så här i Tyskland brukar vi leta efter orter med namn som börjar på Bad .....(eller kartsymbolerna för thermalbad)Där brukar det oftast finnas ett thermalbad och man kan övernatta vid dessa. Det här badet hade ingen ort med namn på Bad men det finns ett härligt Thermalbad där i alla fall och en ställplats.

Första gången vi kom hit var många år sedan.
Vi fick en lampa som började lysa rött strax innan Bayreuth, när vi var påväg söder över. Lika bra att få det fixat på en gång tänkte vi och svängde in till en verkstad. Vi trodde nämligen att det var batterifel och tänkte köpa nytt batteri. Vilket inte alls var så enkelt som vi trodde. Den sortens batteri fanns inte hemma, utan kunde beställas och finnas i butiken följande dag. Jättebra tyckte vi och hittade då detta thermalbad alldeles i närheten.  
Ställplatsen ser ut så här och kordinaterna är N 49 56´29.34"  E 11 38´05.42"
Thermalbadet heter Lohengrin Therme 
Har olika bassänger med lite olika temperaturer. Varav 2 stycken kan man simma ut till och det bubblar och bubblar så man känner sig ganska kokt efter att ha varit i en stund hahaha

Det finns även en slinga med starkt strömmande vatten, som Louise Hoffsten sjunger "Only dead fish follow the stream" och så gör även vi, jättekul.
Jakob och jag beter oss som två barnungar skrattar för fullt när vi åker runt med strömmen hahaha.

För 9E fick man bada i 3 timmar, för oss räckte det gott och väl. Man blir ju väldigt trött att vara i det varma vattnet och simma och få massage strålar. Känner sig ren i flera dagar efteråt hahaha

Ang felet vi hade på bilen, den gången. Visade sig inte alls vara batteriet. Nej efter att ha laddat batteriet under natten på ställplatsen, åkte vi åter till verkstaden som började mäta spänningen och hänvisade oss till en husbilsfirma som låg i området som heter Fränkischer Schweiz, väster om Bayrauth.  Det visade sig vara en säkring som satt gömd under passagerarstolen och inte gav laddning.
Allt löste sig till slut och vi fick en extra tur in det området som vi har passerat såå många gånger och sagt: dit skulle vi åka, men aldrig gjort. Kan rekomendera att åka runt där, kuperat och fint, ett mini-schweiz.
Nu rullar vi vidare och har valt att fortsätta autobahn ner mot Munchen för att därifrån svänga in mot Salzburg och Zell am See i Österrike.

Kram JoY
4 kommentarer:

 1. Jag får ståpäls när jag hör Louise sjunga den låten!
  Det är ju en mening med texten också!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Haha där ser man, det var där vi stod också men vi badade inte den gången. Kunde inte heller begripa oss på hur man betalade stpl så vi struntade i det :) Kanske ska vi ta ett bad den här gången, det låter inbjudande.Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det tycker jag att ni ska göra, det är så härligt. Ställplatsen betalar man inne i badet.
   Kram

   Radera
 3. Där har vi också badat. Underbart! Kram Elisabeth

  SvaraRadera