söndag 25 augusti 2013

Cyklat I Berlin....Det gjorde vi i lördags.
Så här såg kartan ut efter dagens cykeltur, har ritat med den orange pennan där vi cyklat.

Det  finns många oranga linjer men kanske kanske att man kan se vart våran linje är dragen hihihi
Där pennans svarta del är, där "bor" vi på ställplatsen Berlin Mitte, finns i Bordatlasen.
Härifrån var det bara att cykla rakt ner så hamnade vi på Unter den Linden. Höll man lite till höger, så som kartan ligger nu, kom man till Alexanderplatz, dit var det ca 4km.

Vi har haft en härlig dag på cyklarna. Det är så lätt att cykla här, cykelbanor överallt på gatorna och bilisterna visar, Respekt, för cyklisterna och naturligtvis gör även cyklisterna det. Har tagit rygg på de inhemska cyklisterna ett par gånger och när dom cyklar så trampar dom bara iväg och verkar känner sig säkra,  väldigt säkra, för inte vrider dom på huvudet och ser sig om när dom byter fil, så som vi gör när vi cyklar i trafiken! Inte är det många som använder hjälm, de som har det är nog turisterna hahaha

Jakob har säkert varit i Berlin 10-12gånger och jag har nog varit här 4 gånger tidigare. Tror att sista gången var hmmm i början av 2000-talet. Oj vad det har förändrats sedan vi var där sista gången. Fortfarande är det mycket byggkranar överallt, en stad i fortsatt förvandling, kan man lugnt säga.
 Vi hade två gamla anrika cafeer vi ville återvända till, men tyvärr var båda två rivna och nya byggnader hade ersatt deras plats. Det ena var Opera Cafet på Unter den Linden, ett underbart gammalt cafe med stukaturer och vackra målningar o en fin uteservering, för att inte tala om deras gigantiska bröd disk med tårtor bullar osv Den hade vi verkligen sett fram emot. Idag, stod där ett nytt hus, så kan det gå.
I stället stannade vi och gick in i Berlins Domkyrka.
Trots så många gånger i Berlin har vi inte varit inne i den! Nu blev det ett besök och till råga på, så var det ett bröllop, det paret hade många åskådare hahaha.
Ner i kryptan gick vi och tittade 
och även upp för alla trappstegen till tornet. 
Smalt och varmt var det att gå dit upp och väldigt skönt med frisk luft och gigantiska utsikten när vi väl kom ut.


Cykeln var ett kanonbra transportmedel, vi tog oss fram överallt. 
Stannade till vid Bundeshaus, Kurfustendam osv Mat och dryck, naturligtvis hahaha
Till sist blev det ett stopp vid Muren, som endast var 10 minuter från där vi "bodde".
Att se och känna på den forna Muren är lite konstigt, gör mig lite illa till mods.

Vi lämnade Berlin i morse vid 9.30 och det var vi, och någon enstaka bilist till, som var ute och körde. Tänk att en sådan stor stad inte har någon trafik en söndags morgon!
Efter ca drygt 1 timmes körning söder ut kom vi fram till orten Lübben, där vi nu står på en Ställplats som hör ihop med campingen och kostar 8E/person.
Kanaler och gurkor finns det här hahaha
Vi har varit ute och cyklat bredvid kanalsystemet i 15 km på eftermiddagen i solskenet. Fina cykelvägar, i morgon fortsätter vi cykla. Nej, det är inget fel på Annexet, utan bara det, att det är så härligt med cykel hahaha

Tyvärr orkar inte modemet med att ladda ner bilder i den takt jag önskar, så det får bli vid senare tillfälle att visa fler bilder från Berlin osv.

Maggan undrade om kordinaterna till gasol påfyllningen i Berlin och dom kommer här:
N52 26´01.2"  E013 14´35.9"
www.mahling-gas.de 

Kram
Yvonné
4 kommentarer:

 1. Man hinner ju se lite mer på cykeln sen att det är lättare och stanna på alla ställen.
  Hjälm är ju klokt och ha,men som sagt är det inte många som använder :(

  Krmais

  SvaraRadera
 2. Nog är cyklarna praktiska alltid. Vi har aldrig haft husbil till Berlin, så då har det vari att gå eller åka spårvagn och buss. Mycket fint finns det att titta på. Ha en fortsatt bra resa.Elisabeth

  SvaraRadera
 3. Ni ser ut att ha det gott i det fina vädret,Underbart !!!
  Cykel är perfekt att ha med sig,då blir det motion med :)

  Ha det fortsatt gott...Kram

  SvaraRadera
 4. Visst är det härligt att cykla. Vi ser också det här i Tyskland...att det ofta är bara vi turister som kämpar på med hjälmar. Men olyckan var ett faktum ändå...fint verkar ni ha det ialla fall:-) Kram

  SvaraRadera