fredag 3 augusti 2012

NågraRecept....

Vill dela med mig av:
Vit Choklad Pannacotta, som är väldigt god.
Pannacottan bör stå kallt minst 3-4 timmar, den kan göras dagen innan.
Räcker till 4 personer eller om man vill ha mindre portioner, till 6 personer.

2 gelantinblad
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
2 msk strösocker
100gr vit choklad, grovhackad

Hallonsås:
2 dl färska/frysta hallon
1 msk sött vitt vin
1 msk strösocker

Garnering:
Olika sorters bär

Lägg gelantinbladen i kallt vatten 5 minuter.
Koka upp grädde och mjölk.
Tillsätt socker och chokladen och lyft upp gelantinbladen och tillsätt dem.
Rör krämen slät och häll upp i glas. Ställ kallt. Täck med plastfolie om den göres dagen innan.

Hallonsåsen:
Mixa hallon, vin och socker.
Passera genom sil och häll på en matsked hallonsås före serveringen.
Garnera med bär.

När jag gjorde denna häromdagen, så tog jag röda vinbär i stället för hallon, till såsen, vilket var lika gott.


KrusbärsMarmelad med Kardemumma
Den här är god och speciellt till goda ostar och kex!

1 liter krusbär
3 dl vatten
2 msk citronsaft
5 dl syltsocker
1 tsk krossad kardemumma

Skölj och snoppa bären
Koka ihop med vatten och citronsaft i ca 10 min. Man kan även halvera bären, men jag tycker det är onödigt jobb!
Tillsätt syltsocker och kardemumman och sjud 5 minuter.
Fyll upp på varma burkar.

Trevlig "gå-bort-present"

Kram
Yvonné



3 kommentarer:

  1. Vi brukar göra pannacotta då och då, men inte med vit choklad i. Låter gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja gör gärna det och hoppas ni tycker om det.

      Radera
  2. Du verkar ha ett gott recept. Gillar när man får tips på ätbart. Måste testa. Trevlig helg. Kram

    SvaraRadera