Krusbärspaj med mandelmassa
Pajdeg:
125 g smör, kallt och skuret i tärningar
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
1 ägg
Fyllning:
6 dl krusbär, snoppade och rensade
100 g riven mandelmassa
50 g rumsvarmt smör
0,5 dl strösocker
1 ägg
0,5 dl vetemjöl
1 dl riven kokos + 1 msk att strö över
Pajdeg:
125 g smör, kallt och skuret i tärningar
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
1 ägg
Fyllning:
6 dl krusbär, snoppade och rensade
100 g riven mandelmassa
50 g rumsvarmt smör
0,5 dl strösocker
1 ägg
0,5 dl vetemjöl
1 dl riven kokos + 1 msk att strö över
- Pajdeg: Blanda ihop smör, mjöl och socker.
Tillsätt ägget och arbeta ihop till en fin deg. Låt vila i kylen i ca 1
timme.
- Sätt ugnen på 200 grader. Kavla eller tryck ut
degen i en pajform. Grädda pajskalet 10 minuter mitt i ugnen. Ta ut
pajskalet och sänk ugnstemperaturen till 175 grader.
- Rör ihop mandelmassa, smör och socker. Rör i
ägget och vänd i vetemjöl och kokos.
- Lägg hälften av bären i pajformen och täck med
fyllningen. Fördela resten av krusbären över fyllningen. Strö över kokos.
Grädda pajen mitt i ugnen i 25-30 minuter.
Kram
Yvonné
Mmmmmm...låter gott:) Kram
SvaraRaderaJa den vart lite saftig med cocosen
RaderaKram