torsdag 31 maj 2012

Sent Torsdag Kväll....

Sitter vi äntligen i vårat Annex på Grisslehamns camping och marina. Det är fortfarande "ljust" ute och vi står precis bredvid vattnet som ligger helt spegelblankt, +12gr, det har droppat lite från ovan då och då.
Måsarna skriker fortfarande och flyger förbi Annexets fönster, det hörs en motorbåt, som långsamt kommer in till bryggan från sin kvällsfisketur. Det är såå rofyllt.
Vi åkte hemifrån på förmiddagen och kom hit vid 13tiden. Vi tänkte oss en trevlig middag på färjan.  Campingen delade dessutom ut varsin gratis biljett till 15 turen, vilket passade oss perfekt, med tanke på att vi var riktigt hungriga.
Nu är varken Jakob eller jag sådana där smörgåsbordsälskare, vi kan inte riktigt ät så mycket mat, blir snarare mätt av att bara se hur andra lassar på alla sorterna i en enda röra på tallrikarna! Därför valde vi
a- la-carte- restaurangen.
Den gjorde oss inte besviken, det lovar jag.
Förrätt
Toast Skagen
Varmrätt
Oxfile för Jakobs del
Själv åt jag gös med tryffelsås och potatismorotspure
Dryckerna blev rött och vitt, dock inte i samma glas...
Dessert
Mjölkchokladpannacotta med färska bär, gott gott gott
och ett glas icewine och tokaij till det.
Trots att det blåste på land så märktes det inte på båten, vilket var tur! Vi hade en riktigt trevlig resa fram och åter till Eckerö.
När vi kom in mot Grisslehamn igen, så såg vi Albert Engströms Atelje, som byggdes 1906 och användes fram till hans död 1946.
Dit tänkte vi cykla och titta i morgon, det finns även ett museum i närheten. Kanske vi stannar och köper lite god nyrökt fisk!!!
Ja det får vi se vad morgondagen har att bjuda på.
Nu sover Sir Nogger såå gott och jag tror att John Blund är på ingående till oss också.
Natti Natti
Kram
Yvonné och Jakob

4 kommentarer:

 1. Mysig det låter. Trevlig resa och helg. Kram Lena

  SvaraRadera
 2. Låter jättemysigt både med båttur och mat. Albert Engströms atelje och museum har vi varit och tittat på för några år sedan, det var nog innan jag började med bloggandet. Husbilstur blir det tillmidsommar. Ha det gott.

  SvaraRadera
 3. Ni verkar också ha det riktigt skönt. Som det vi har det här i Moseldalen:) Jag gillar också när det är rofyllt. Sen en god middag är inte helt fel. Kram till er:)

  SvaraRadera
 4. Lena: det har varit så mysigt.
  Maggan: Både museumet och ateljen hade inte öppnat för säsongen ännu, vi fick kika in genom rutan.
  Dessan: Tror att Moseldalen har något bättre temperatur än dessa +4gr och regn!!
  Kram Yvonné

  SvaraRadera