fredag 27 april 2012

Pensionärskuvös Och Trädgården.......

Pensionärskuvös, kallas visst en inglasad altan ha ha ha Den har vi haft i många många år och har aldrig ångrat att vi glasade in en del av altanen. Där ute äter vi frukost  lunchen fikar middagar och ofta blir det sena kvällar ! Idag har jag städat och fixat, satte upp gardinerna i taket. Hann inte åka och handla nya blommor, utan det får bli nästa vecka då jag är ledig någon dag.



Vi satt och åt middagen där ute och rätt som det var kom denna herre gåendes!
Han är så orädd, så man skulle kunna klappa honom, i alla fall, nästan!
Ja nu börjar det hända lite i trädgården, gräsmattan har fått en härlig grön färg.
Vitsipporna, slår ut i mängder

Körsbärsträdets, knoppar blir större

Den här blomman slår snart ut med sina oranga blommor, oj, glömde bort vad den heter?!

Raberberna, är på gång att krypa upp ur jorden.
Pionerna, har kommit upp en bra bit. I bakgrunden, syns den gröna Krusbärsbusken.
Här har Kaprifolen, slagit ut sina blad.
Tulpanerna, blommor för fullt och snart slår de gula ut.



Hängde ut ett, av många vindspel!!

Och så tittar jag ut genom fönstret och får se bocken, igen.
Grannen, är nog lite less på att han vässar sina horn på deras syrenbuskar. Dom har ställt en skottkärra med vita trasor, som rör sig i vinden men det bryr sig inte bocken om, utan äter lugnt vidare runt om skottkärran!!!

Kram
Yvonné



5 kommentarer:

  1. Det är nu det händer, allt under en koncentrerad tid, man hinner knappt med. Men härligt är det, båda att följa grönskan och naturen samt att sitta i "kuvösen". Underbar att ha, en riktig säsongsförlängare, både på vår och höst. Dessutom vill man ut med husbilen och följa våren på andra platser än i ens trädgård, eller hur?
    3M

    SvaraRadera
  2. Visst är den svenska våren underbar att följa. En av anledningarna till att man drar hem från södern i början av april. Kan det vara kejsarkronor det som knoppas? Själv har jag planterat sådana men de trivs visst inte hos mig, för det blir aldrig några blommor. Underbart att ha djuren så nära enda felet är väl att de äter upp sådant som vi vill ha kvar. Ha det gott och njut av den kommande solen.

    SvaraRadera
  3. Underbart med djur så nära inpå..... hoppas ni får behålla blommorna och alla knoppar som nu kommer upp! Snart kommer solen och värmen oxå.

    SvaraRadera
  4. Tack Maggan, visst är det Kejsarkronor.
    Ang rådjurens mumsande i trädgården, så har vi satt upp nät, som är 150cm högt. Då får vi i alla fall ha tulpanerna i fred. Sedan går det inte att hägna in var enda blomma och buske, utan det blir som det blir.
    Kram
    Yvonné

    SvaraRadera
  5. Ljuvligt att ha dessa kuvöser! Vi fixade vår när vi kom hem från vårt år i Kashmir 1989 och höll på att frysa ihjäl i den Svenska sommaren. Har mer eller mindre bott där ute sedan dess under maj - september. Nära naturen. Vi har ingen råbock hos oss (ännu) men harar, igelkottar, fåglar...

    SvaraRadera