onsdag 18 april 2012

Katt /Trädgårds Onsdag....

hemma hos oss, kan se ut så här, ibland, ungefär, si så där!

Sir Nogger, får sina klor klippta. Men det får han inte varje onsdag men det händer lite då och då. Trots att han är snart 12 år, och borde ha vant sig, så är det lite si och så med att vilja sitta still när klippning ska ske! Men idag var det tydligen en bra stund i mitt knä. Alla fyra tassarnas klor blev klippta, utan protester!

Därefter
en stund ute i trädgården och lukta in sitt revir.

Tulpanerna, är såå fina när solen skiner
 och när det blir mulet, är dom också vackra

 För att inte tala om det "vita guldet" eller vad ska man kalla det för?
Vitsippor, är barndomsminnen för mig. När jag var liten och vi kom hem från landet, hade jag alltid plockat en bukett med vitsippor till den "gamla" damen, Elsa. Hon hade sin lilla lilla mat/bröd butik i samma hus där vi bodde. Vitsippor, var hennes absoluta favoritblomma. 
På måndags morgonen sprang jag ner 4 trappor (hiss fanns inte) och gav henne vitsippsbuketten.  Hon blev alltid såå glad för blommorna och ställde upp buketten på glasdisken, så alla kunderna fick se.

Knopparna, börjar bli stora i körsbärsträdet
även i syrenen kommer det att spricka ut snart.

Det är ingen skön värme ute, det blåser och endast +2gr. Natten som gick var det minusgrader.
Lusten att jobba ute i trädgården har inte riktigt infunnit sig. Men å andra sidan vet jag inte vad vi ska göra nu? Gräsmattan har fått gödsling och mossbekämpning är utfört. Däremot, borde jag så lite fröer inne, hmmm, det kanske är dags att gå och göra lite "nytta".

Kram
Yvonné

3 kommentarer:

 1. Vet inte riktigt vilket som är vackrast; Sir Nogger eller Vitsipporna... Men jag tar nog den vackre blåögde herremannen i alla fall! Skulle inte ha något emot att ha en sån´man i mitt hus... Men jag får väl nöja mej med en bukett vitsippor på bordet, och besök av grannens gosiga katt lite då och då!
  Ge sir Nogger en extra klapp fån mej!
  Hälsar Inga-Lill

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, han fick en x-tra klapp från dig Inga-Lill

   Radera
 2. Väldigt fina bilder - tulpanerna är helt ljuvliga! Fin katt er Sir Nogger och snäll :) Vår Sixten skulle aldrig gå med på det...
  Ingen känsla för trädgårdsarbete här heller - temperaturen pendlar mellan nollan och två + och det snöar... trist!
  Ha en bra helg!
  PS Lägger till mig som följare, så jag kan fortsätta följa er :)

  SvaraRadera