torsdag 11 juli 2024

Granöbygdens GK Och Robertsfors GK ...

 Dagar blev till veckor och då blev det nästan lite som abstinens när vi inte hade varit i närheten av golfbanor. Nej kanske inte riktigt abstinens men det var riktigt roligt att få spela när vi körde in till 
Granöbygdens Golfklubb. 
Det är en golfklubb som man hittar om man åker söderut från Lycksele utmed Umeälven och svänger av i orten Granö. En fin utmanande 9-håls bana som drivs ideellt, vi blev förvånade att det var så välskött med bra greener. Ett litet klubbhus med toa dusch kök och 4 stycken ställplatser, vi ställde oss där med utsikt över driving ranchen. Trots att det började regna kom det några ungdomar och tränade.

Följande morgon var vi redo att ta oss an banan och myggen!

Med hatten ordentligt nerdragen och blixtlåset i jackan uppdraget och varsina Thermaceller gick vi iväg. 


Golf är inte alltid så enkelt som man kanske tror, i alla fall inte när bollen hamnar så här.


Thermacellerna var väldigt bra, så pass att vi kunde ta oss jackorna och spela i kortärmat.

Kul med lite glada tillrop när bollen hamnar ute i skogen hihihi



Efter 9 hål blev det fikapaus vid husbilen, innan vi fortsatte med ytterligare 9 hål.

Kvällen var ljus och fin men myggen gjorde att vi inte riktigt ville sitta ute. Efter dusch vila och mat, plockade vi ihop och gav oss ut på vägen. Då tog vi tvärvägen över till Vindeln. Därifrån valde vi att köra via Botsmark till Robertsfors Golfklubb. Så här i efterhand var vi glada att vi åkte sent på kvällen, vi hamnade nämligen i 12km långt vägarbete. Det var enfiligt, med höga grusvallar och stora kross stenar! Trodde aldrig vi skulle ta oss igenom det, som det skakade, det vet ju alla som kört på sådana ställe. Vi sa att det var tur att vi ändå körde så pass sent, för vi fick endast ett möte på hela den sträckan. 
Var skönt att komma fram till Robertsfors GK och vi kunde gå till sängs. Trots att ungdomarna körde med sin bil brumm brumm runt runt, somnade jag till slut.

Redo för en ny golfdag. Robertfors banan hade inte några myggor att fajtas med, men det var mycket vatten som hade samlats efter allt regnande. Bland annat låg bunkrarna vattenfyllda.




När vi åkte därifrån och kom ut till motorvägen för att korsa den, var det ett stort vägbygge. Vi fick åka ner en bit mot Umeå och vända, tog då av till en parallellväg som tog oss upp till Sikeå och vidare till Sikeå Havscamping. Vilket jag har gjort ett inlägg om tidigare.
Så ska ni köra norr över, var uppmärksamma på detta stora vägbygge. Ta av och kör på Kustlandsvägen, parallellvägen, för att slippa sitta i köerna som bildas.

Kram Yvonné










2 kommentarer:

  1. Matts Torebring11 juli 2024 kl. 07:37

    Jag också älskar gurka på mina smörgåsar. Golf däremot kan jag inget om ...

    SvaraRadera
  2. Här har vi också en som börjar få abstinens men vilken tur att det finns Thermacell. De är verkligen kanon. Härliga golfrundor fick ni hur som helst!

    SvaraRadera