måndag 8 juli 2024

Camping Meselefors ...

Vi fortsatte vidare in i Sverige mot Umeå där vi skulle fira midsommar. 
Men innan dess gjorde vi ett stopp uppe vid Frösön och orkidérna på naturreservatet. Vilket jag redan har gjort ett inlägg om. 
När vi var klara med naturreservatet fortsatte vi till en plats som heter Högfors. Norr om Östersund och bredvid E45. 
P4night appen N63.3704. E14.8875
Stod vid en liten återvändsplan precis bredvid sjön och där blev vi ensamma. 

Det kom ner några bofasta som hade cykel med sig, medans andra tittade sig runt och gick en bit på Högforsleden som startade precis där vi stod.

Vi gick också en bit på leden innan det var dags för middag.

Precis i början på leden fanns det markerat för en avrättningsplats. Man blir så klart nyfiken på vad det kan vara, så här mitt ute i skogen. 
Där fanns följande att läsa, ett utdrag från hela texten kommer här:

Dödsstraffet i Sverige avskaffades 1921. Den sista som giljoniterades 1910, var rånmördaren Alfred Ander och det skedde på Långholmen i Stockholm.
Nu stod vi i Jämtlands län och fortsatte läsa: att på denna plats hade man på tisdagen den 4maj år 1858, röjt upp i skogsgläntan. Där hade folk samlats för att bevittna en offentlig avrättning, några hade rent av klättrat upp i träden för att se bättre. 
Fången Sivert 25 år gammal, var dömd för rånmord, kom med transport och hade fotboja och som överlämnades till att bli halshuggen. Han var det siste att bli avrättad i Jämtlands län. Usch så hemskt. 


Vi fortsatte en bit på stigen.
På kvällen blev det till att sitta ute och äta ostfondy. Inte många gånger vi har suttit ute och ätit under den resan.


Det blev en fantastisk kväll med helt spegelblankt vatten. Vid midnatt såg det ut så här, vilket underbart ljus. 
På morgonen såg det ut så här, igen. 


Ut igen på vägarna och i Dorotea blev det ett stopp på konditoriet. Vi kom in på kondiset 10 minuter innan stängning och det kom även folk efter oss. Personalen var så trevlig och ingen stress att stänga. Där fanns mycket godsaker i dom diskarna och vi klev ut med två kartonger med olika gosaker.

Den dagen tog vi in på Camping Meselefors, 310:- inkl el. Ligger precis bredvid Ångermanälven som flyter förbi. En liten trevlig camping som drivs av ett schweiziskt par. Man kan fiska i älven, vilket vi inte gjorde. Våran granne gjorde det och med tanke på hur han klädde sig med mygghatt och allt man behöver för att inte få myggbett. Fanns inte ens den tanken hos oss att ta fram fiskespöt.
N64.4398. E16.7977

Nej det blev ingen utesittar kväll, lite mygg och regndroppar. Vi tog däremot en kort promenad i skogen, innan vi drog oss tillbaka in i bilen.

Kram Yvonné 5 kommentarer:

 1. Tänk så många fina platser det finns! Vi tycker vi känner igen oss i att ha haft underbara kvällar då vi kunnat sitta ute och så är det regn och igenmulet på morgonen igen. Det gäller att ta vara på ögonblicken och njuta utav dem. (Och Yippi! Det blev ett besök i Röros mellan regnskurarna!)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst finns det fina platser, det gäller bara att hitta dom. Förstår att ni också har haft sådant skiftande väder. Roligt att ni äntligen kunde besöka Röros.

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Matts Torebring10 juli 2024 kl. 10:59

  Ni hittar guldkorn vart ni än kommer ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är roligt när man kommer till sådana platser i stället för att "stå som packade sillar".

   Radera