Nu är det länge sedan bloggen har uppdaterats. Det är väldigt tråkigt det som sägs ha hänt min vän Mange, föregående inlägg. Fortfarande är den hittade kroppen inte identifierad och när jag ringde UD och nämnde hans namn, blev tonen som lite aggressiv och samtalet avslutades direkt! Ja hur ska man tolka det? Kommer ingenstans, bara rätta sig i ledet och vänta.
Livet går trots vidare, även om detta upptar mycket tankar och funderingar dag som natt.
***
Efter att vi hjälpt till med min mors flytt, blev Jakob plötsligt sjuk och fick feber och hosta. Vilket gjort att han har inte riktigt haft orken till några större saker. När det var dags att ta en sväng med husbilen till
fukt och gasol test, var han med på noterna.
Nya slangar till gasolen har det blivit och besiktningen ok.
Alltid skoj att sätta sig bakom ratten, älskar att köra.
Vi passade på att äta lunch i väntan på besiktningen. Hittade ett ställe som heter Det Arroganta Svinet, en lunchrestaurang i Jordbro industriområde. Dom serverar bara kött, 5-6 köttsorter, som röks 18 timmar varje dag och serveras till lunch.
Lite udda entré kan man säga.
Det var så gott, köttet bara smälte och tillbehören var också bra, speciellt den varma, creamed corn.
Ända tills jag öppnade luckan och drog ut plåten, för att sedan skjuta in plåten och stängde luckan!
Nej nej på 2 sekunder sjönk dom ihop och blev som tunnpannkakor. Jag blev såå arg och hoppade jämfota, Varför, skulle det bli så just idag, sa jag och lite andra ord ...
I stället för att skära av locket och fylla dom med mascarpone krämen. Fick det bli dubbla med krämen emellan och chokladkaffe krämen ovanpå med lite hasselnötskrokant ovanpå.
Receptet finns hos BrinkenBakar Tiramisu-eclairs
Gjorde ett nytt försök med bakningen av dessa kinkiga bakverk, gjorde petit choux och fyllde med mascarpone kräm. Den här gången fick dom stå kvar i ugnen och svalna, vilket blev bra.
Lite lite vitt har det kommit på marken.
Kram Yvonné
Så bedrövligt att bli så snäsigt bemött av UD. De borde väl ha ett mer proffsigt beteende. Skönt ändå att våra ”gubbar” kryat på sig nu när vi ska ut och förhoppningsvis hälsa på tranorna.
SvaraRaderaDet är väl typiskt att baket går i stöpet när det ska komma gäster men de såg goda ut ändå. Skoj att ha barn och barnbarn på middag. Det är sällan vi får ihop alla mina, men på jul försöker vi i alla fall. Ha det fint! Kram!
Det är säkert mycket mer än vad som har nämnts i pressen och det var nog därför UD reagerade så. Journalisten Jens Brambusch har grävt lite i detta och det kommer fram lite mer nu.
RaderaNu är firandet klart och vardagen återgår utan alltför mycket gofika. Det var verkligen roligt att alla kunde komma samtidigt. Kramkram
Det var ett häftigt sätt att fira. Matts hade nog inte vågat att gå in där, jag hade vänt i dörren. Det var säkert gott, medan ögonen hade mycket att spana in.
SvaraRadera"Allt gott"
Ett annorlunda ställe som vi tyckte var roligt att äta på, idag var sonen med vänner där, medans vi hade barnbarnet.
RaderaÖnskar er en fin kväll
Det är helt sjukt att dom inte kan bemöta folk på ett vettigt sätt !! Dett är så sjukt att inget händer ang Magnus?? Hur lång tid ska det ta!! Jakob har då blivit firad ser man med all denna gofika.:) Sen är h Kramizaran rätt snygg i Piteåkepsen vi gav honom för ett bra tag sedan:-)) Kramizar
SvaraRaderaIdag är det tre veckor sedan som en kropp hittades i havet. Det är så tråkigt alltihopa.
RaderaJakob är så nöjd med allt firande och visst är han fin i kepan hihihi Kramizar
Grattis till Jakob i efterskott! Vilken mysig och annorlunda restaurang ni hittade. Kul med överraskningar. som vanligt är du duktig med olika bakverk. Allt ser verkligen smarrigt ut! Ha dé gott!
SvaraRaderaHan tackar och det gör jag också. Ja visst var det en rolig restaurang och tycker man om kött, är det ett perfekt ställe att besöka.
RaderaGrattis i efterskott Jakob. Tur att febern och hostan hann gå över till firandet.
SvaraRaderaVilket skrämmande bemötande av UD. Det är ju ändå dom som man hoppas ska finnas där och vara professionella och hjälpsamma när något hemskt händer.