lördag 17 februari 2024

Veckorna Går ...

 Veckorna går och halva februari har vi lämnat bakom oss. En månad som har haft både snö och mycket regn. Så sent som i onsdags var det mycket snö och isgata, sedan kom regnet med plusgraderna och så gott som all snö har nu försvunnit. Tycker det är så fint med den vita snön till skillnad från detta gråa vi har nu. Man får kanske ta tåget upp till vännerna i norr, som visade filmer på att dom har jättemycket snö och mer ska dom få. TV har visat lite från Rally Sweden som pågår där uppe och visst är det fint i skogen med all snö.
Nej det blir ingen tågresa för mig nu då jag har blivit förkyld sedan i onsdags. Däckad med feber, snuva och en huvudvärk som känns som huvudet var tre nummer för litet. Ja som tur är ska det väl vara övergående. Hoppas bara på att vara frisk till på måndag då jag ska vara hos min mor och hjälpa henne att flytta tillbaka till sin lägenhet. Flyttlasset ska gå klockan 7 på tisdag morgon, okristligt tidigt eller hur. Eftersom min mor hör dåligt, sover jag över och är den levande väckarklockan hihi. Den här gången är packningen så mycket enklare än när hon flytta ut från lägenheten. Dels har hon själv börjat packa ner saker i kartonger och många kartonger står ouppackade på vinden, bara att bära ner. 
Det kommer vi fixa tillsammans med hjälp av flyttkillarna.

***

När Kjell. och Dessan var här på nyåret, fick jag ett fint tyg. Det ser ut som stickat och baksidan är som flossad fleece. Har funderat sedan dess på vad som ska sys av det. Plötsligt kom jag på att det skulle bli en så kallad oversize hoodie. Mönstret heter Zoe Hoodie och är köpt på Makerist som en pdf-fil. Det som är bra med pdf är att man får mönstret direkt i mailen, bara att printa ut och rita av. Egentligen är jag inte så förtjust i kapuschong, tycker det blir bylsigt bak i nacken. Fast det passade så bra på den här modellen. Nu gjorde jag den inte så oversize, som det skulle vara enligt mönstret. Kapuschongen som är dubbel, valde jag att ta ett tunnare bambutrikå inuti, som följer bra och inte blir för tjockt. 

Den här tröjan är underbar att ha nu när jag är sjuk, go och varm.
***
När man inte är pigg och orkar gå ut och så vidare, är bloggen rolig att kunna titta tillbaka på vad man gjort. Blev lite förvånad att det var på hösten år 2016 som vi reste utmed Atlantkusten och besökte så många fina platser. Nästan att man vill åka tillbaka, eller inte. Man ska kanske nöja sig med ett besök, när det var så bra på alla ställen. Vi får se vad det blir för resor framöver. Tills vidare läser jag på bloggen och minns tillbaka. 

Ni som följt skidskyttet på tv, visst har det varit en spännande dag och Grattis till tjejernas silver och killarnas guld. Även grattis till längdåknings tjejernas guld och silver i sprint. Ja nu behöver dom inte skriva ner skidåkarna med stora rubriker, för nu har VI vunnit hahaha.

Fortsatt trevlig helg 
Kram Yvonné

9 kommentarer:

 1. Jag har ju fått en förhandsvisning av vad du gjort av detta tyget :-)) Den blev jättefin och du passar så bra i den färgen. Bra jobbat och bra den blev klar innan du blev risigare. Kramizar o krya på dej

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Dessan, det blir spännande att se vad du hittar på med ditt tyg. Kramizar

   Radera
 2. De här förkylningarna är inte roliga. Här hostar vi fortfarande och är trötta efter tre veckor med förkylning. Vilken fin tröja du sytt. Själv fick jag köpa en hoodie från PelleP för att ha något att ta på lagom tills det blir husbilstider. Nu får du krya på dig och så hoppas vi att våren snart kommer på riktigt. Vi väntar på årets första trana till Hornborgasjön, de har visst siktats i Skåne.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj har ni fortfarande kvar hostan. Tack och lov har jag ingen hosta, räcker bra med snuva och nysningar, som kommer i tid och otid hahaha. Febern har i alla fall gett sig men huvudvärken kvarstår. Ordspråket Ont krut förgås inte så lätt, kan nog stämma in på dessa förkylningar som biter sig fast. Stackars tranor som redan har kommit till Sverige. Fast dom brukar förstås dyka upp runt detta datum. I år ska vi i alla fall åka till tranorna, när det inte blev något förra året. Det är alltid roligt att övernatta och se och höra dom på morgonen vid inflygningen. Säger till er Krya på er Kramkram

   Radera
 3. Så fin tröja, toppenfin i mönster och modell. Kapuschong är så fint när man har jacka utan krage som numera är på många modeller och att ha kapuschongen som om/inramar.

  Och jobbigt med dessa förkylningar, låter likt covid igen med huvudvärken till. Två varianter smittar ju nu som går under radarn=vaccinet och hör när det nyligen varit covid och testat så kommer nästa ett par månader efter. Lite väl jobbigt faktiskt. Önskar tillfrisknande nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket och håller med att det är skönt med kapuschongen. Förkylningen har blivit bättre men pågår fortfarande, Covid testen var negativ. Det är en segdragen förkylning men det går ju över så småning om.

   Radera
 4. Hoppas att du hann bli frisk till måndagen och att flytten gick bra. En förkylning tar ju verkligen på krafterna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förkylningen håller i sig men bättre och Covid testen var negativ. Flytten gick riktigt bra och vi var trötta igår, vilodag idag.

   Radera
 5. Du är både konstnär och modeskapare ...
  Allt Gott!

  SvaraRadera