fredag 23 februari 2024

Mammas Återflytt ...

Äntligen blev det återflytt för min mor, tillbaka till lägenheten på 6:e våningen.

Den 1 november 2023 flyttade hon till en evakueringslägenhet, som finns att läsa om här. Det har blivit 15 veckor som hon har bott i den så kallade likvärdiga lägenheten, som inte var likvärdig. Eftersom det bara var ett rum och kök, med badrum, till skillnad mot hennes två rummare. Minns telefonsamtalet jag hade med hyresvärden, samma dag flytten gick. Då fick jag reda på att lägenheten räknades som två rum och kök, kvadratmeter mässigt. Att det sedan bara var ett rum, spelade ingen som helst roll, det var kvadratmetrarna man gick på. Nu minns jag inte hur många kvadratmeter evakueringslägenheten var på. Stor brist på information som gav mycket stress och tårar. 

Ser man tillbaka på dessa 15 veckor har det gått förvånansvärt bra och lägenheten var fin. Killarna, som jobbar i de olika husen med flytt, hissar, snickare osv har verkligen hjälpt min mor så fort det har varit något. Dom flyttade med hennes låskolv, vilket underlättade när man kan ha kvar sina nycklar. Spisen var inte inkopplad och det fixades omgående. När det började bli kallt och blåsigt ute, drog det från en stor springa vid köksfönstret så gardinen vajade, ett samtal bort och det var fixat. En kille åkte och köpte en stor skärmvägg, att ställa vid sängen så hon kunde ligga och vila på dagen utan att ha insyn. Även om det har varit rörigt felaktig informationen, så har hon fått hjälp direkt när det varit något. 

***

I början av februari kom meddelandet, att snart, skulle hon få lämna evakueringslägenheten på bottenvåningen och flytta tillbaka till sin lägenhet. Det levererades flyttkartonger och mor började så sakteligen packa. I samma veva så blir jag väldigt förkyld och kan inte åka dit och hjälpa till. Kollar en Covid test och tack och lov var den negativ. Tillbringar kvällen och natten till flyttdagen, hos henne och får vara den "levande ringklockan" Vi skulle gå upp tidigt eftersom flyttkillarna skulle komma klockan 8. 
I väntan på att killarna ska komma 

Flytten gick smidigt och killarna tog ner gardinstänger lampor och satte upp i hennes lägenhet. Hela hennes lägenhet hade renoverats. Tyckte kanske att det var synd att det fina parkettgolvet hade tagit bort.


Och ersatts med nytt golv i hela lägenheten, inga trösklar och dörröppningen till köket har breddats.


Köket är väldigt fint med grå luckor, en stenskiva och på den kan man och kommer förstöra en hel del glas hmmm. Rostfri kyl frys och diskmaskin.


 Som hon har längtat till att få sin utsikt tillbaka. Trots dimman ser man långt bort, till skillnad mot första bilden i inlägget, där det bara syns buskar och ett höghus utanför köksfönstret.

Köksgardinerna på plats och vi syr lite på gardinerna, som ska upp i vardagsrummet.


Nytt badrum som efter att bilden togs, har fått en fin rosa matta.
Med tvätt och tork maskin.

Sovrummet ser också ut att vara klart.

Tydligen blev det ingen bild på vardagsrummet, mer än just denna, kan bero på att gardinerna var i tvättmaskinen.

Hur som helst är hela lägenheten fint renoverad och toalettstolen står i våg, vilket den inte gjorde i evakueringslägenheten. Mor saknar en garderob med många hyllplan. Då har killarna ändå ställt dit en extra garderob, som inte ingår i lägenheten, dom är så gulliga. Får se hur vi ska lösa det, kanske köpa hyllplan eller kanske det blir en byrå. 
I helgen ska vi sätta upp gardinerna.

Kram Yvonné
8 kommentarer:

 1. Så fint din mamma fått det och så skönt för henne att vara tillbaka i sin riktiga lägenhet. Tur hon har er och får så bra hjälp! Idag är Lars och hans dotter och uppvaktar en pigg 95-årig dam som fortfarande bor ensam på sin lilla gård även om hon numera får hjälp med att handla och lite annat. Det är ok att bli "åldersrik" om man får vara pigg och frisk.
  Nu ska jag ta en promenad i något som nästan ser ut som vårväder. Bäst att passa på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter härligt med nästan Vårväder, hos oss har vi mulet. Håller oss inne, Jakob har 38 graders feber och hosta som låter som när rådjuren skäller.
   Ja visst fick hon fint och hon njuter av att titta ut, till skillnad från evakueringslägenheten på botten. Är så glad att hon är peggelin och klarar sig själv. Vilken tuff dam ni har, som bor på en gård, då behöver man ju skotta snö också.

   Radera
 2. Vad fint och fräscht hon fick det. Säkert skönt att vara tillbaka och slippa bo på bottenvåningen. Jag hade åtminstone tyckt att det vore obekvämt med insyn, även om en av killarna var snäll nog att köpa en skärmvägg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja nu trivs hon igen. Det där att bo på bottenvåningen var inte hennes grej. Hon har alltid bott lite högt och haft ljusa lägenheter så att hamna på bottenvåningen var verkligen ett botten-napp.

   Radera
 3. Det blev jättefint hos henne och tur att hon har er som hjälper till att fixa o dona åt henne. Duktigt jobbat men nu får ni också vila lite så Jakob blir frisk o kry igen. Kramizar till er

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon är så nöjd nu. Vi ska sätta upp gardinerna i vardagsrummet när Jakob har blivit frisk. Kramizar

   Radera
 4. För oss som bara kan läsa om alla bekymmer, men också så mycket positivt mellan raderna, inte minst utsikten och vilken bra planlösning av lägenheten. Hoppas ni får dela på mycket glädje tillsammans.
  Allt Gott

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en väldig skillnad att få in så mycket ljus och kunna se ut, till skillnad mot lägenheten på bottenvåningen. Nu trivs hon.

   Radera