söndag 7 januari 2024

SOS Lunch ...

Igår Trettondagen hade vi bjudit hem en granne och före detta grannar på SOS lunch, som står för

Smör Ost Sill 

Bordet dukat med samma blommor som till nyåret men nu med lila linneduk och plåttallrikar, som passade bättre till tennglasen.

Visst är det gott med en sillabit och lite annat smått och gott. En varm Hummersoppa smakade bra att dricka, när det var -12 grader ute.

Vet inte vad man kan kalla dessa för, kanske smörgåstårtsbakelser? Det blev ett långt ord. Stansade ut 6cm rundlar, botten är danskt rågbröd med en fyllning på rökt lax, ovanpå den ett vanlig vitt bröd. Majonäs runt om och ovanpå och därefter lite garnering. Dillkvistar runt om och räkor och lite rom ovanpå. Man kan lägga ytterligare ett lager med fyllning så det blir tre våningar bröd. Själv tycker jag det räcker med två, med tanke på att vi hade lite mer att äta.

Matjessill potatis ägg med nötigt smällt smör. Att hälla lite nötigt smör över, ger pricken över, enl mig. 


Bakade lite Fröknäcke som är gott till ost.


Och sedan lite sillar och ägghalvor. 
Dessert blev Tiramisu och en liten Pepparkaks mousse med lingon.

Alla var mätta och belåtna när dom gick hem i mörkret efter en trevlig lunch middag. 

***

Vi har kallt -12grader, går inte att jämföra med norra Sverige, som har runt -35grader. Fast det känns kallare som ispiggar i ansiktet när det har blåst. Härligt när solen visat sig och gav långa skuggor när vi var ute.

Vackra iskristaller på uterummets rutor.




Kram Yvonné





4 kommentarer:

  1. Mitt öga hade nog ätit mer än min mage hade haft fördrag med, så gott såg det ut. Inramningen ute förgyllde även den.
    Allt gott

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi var alla mätta när det var dags att bryta upp. Och visst är det vackert ute med snön och minusgrader.

      Radera
  2. Förstår att era gäster var mätta och belåtna efter den härliga lunchen, så gott det ser ut och då fin dukning du har fixat.
    Visst har det varit vackert men det är ändå skönt att det ska bli lite drägligare temperaturer framöver. Hoppas ändå vintern går vara kvar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är roligt att fixa och duka osv Nu blir det varmare redan i morgon men hoppas verkligen att snön blir kvar och inte smälter.

      Radera