måndag 15 januari 2024

Oroligt I Världen ...

 Det är en orolig värld vi lever i och jag tänker en del på det. Och inte blev det mindre funderingar efter ÖB´s uttalande om ev krig i Sverige. Man får verkligen hoppas att vi slipper vara med om det. 

Räcker att vi blir påminda om att den 24 februari 2022 började Ryssland sin invasion i Ukraina, visst är det galet att det har pågått i snart 2 år. Och sorgligt nog ser det inte ut att sluta heller. 

Så är det Israel och Gaza kriget, som började i höstas okt-nov 2023. Stackars människor som är fast i detta fruktansvärda.

Och dessutom nu denna lava på Island, som strömmar fram och förstör hus i orten Grindavik. Svårt att hindra lavans framfart så som man kan hindra skogbränder. Nu tror jag ändå att lavan har lugnat ner sig och hoppas att det förblir så. 

I går söndag var det i alla fall lite roligt att följa tv sändningen från Köpenhamn. Otroligt mycket folk som hade gett sig ut på gator och torg för att fira tronskiftet. Drottning Margarethe som abdikerade efter 52 år och Välkomna den nya Kung Frederik X och hans fru, Drottning Mary. 


Mycket känslor för den nya kungen när statsminister Mette Fredriksen tillkännagav tronföljden.




Kanske våran Kung Carl XVI Gustaf borde följa i sin kusins fotspår och abdikera? Vore det inte på sin plats efter 50 år på tronen och snart 78år. Själv tycker jag att han kunde lämna över till Kronprinsessan Victoria, men det är jag det. 


Kram Yvonné 

4 kommentarer:

  1. Fantastiskt att ändå få se positiva nyheter, fest och högtid. I stort sett i alla media matas vi bara med denna världens ondska. Jag känner mig inte hemma i all denna ondska som råder.
    Redan för 2700 år sedan skrev profeten Jesaja 51:6
    "Lyft er blick till himlen och se på jorden därnere, för himlen ska försvinna som rök, jorden slitas ut som en klädnad och dess invånare dö som flugor" (kärnvapen)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst var det fint att se så många glada människor i Köpenhamn som firade. Att Jesaja skrev så kan man också fundera på om det inte snart blir ett enda stort Poff och allt försvinner. Både när det gäller krig och något som vi kan själva kan påverka är ju, klimatet, som är något vi måste tänka på.

      Radera
  2. Visst är det så mycket elände runt omkring oss då vissa dagar strejkar jag och lyssnar inte på nyheter, känns som om det aldrig blir bättre. Då är det mysigt att få bryta av med glädje och lite flärd som vid tronskiftet i söndags.
    Tur vi matas med härliga sportsändningar och ett underbart vinterväder som idag. Det gäller att ta vara på glädjeämnena….
    Ha det fint i kylan. Vi tog en rejäl promenad innan lunch!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gör precis samma sak och bojkottar nyheterna, klarar inte av att se och lyssna var dag på krig och elände. Visst får man försöka se till att hitta det positiva i tillvaron. Dagens väder, ja vad ska man säga, jösses vad det har blåst och snöat. Från gårdagens -18grader till i morse då det var -0,5grader. Vi har varit inne hela dagen och i morgon blir det att jobba i snösvängen.
      Kramkram

      Radera