fredag 29 december 2023

Snart Nytt År Med Överraskning ...

 Nu är 2023 års Jul bakom oss och det har varit en lugn skön sådan, precis som vi önskade. Dagen innan Julafton var vi hos lilla Ellie med julklappar, hade sytt ett nattlinne till henne och kläder till dockan. Det var roligt att se när hon försiktigt öppnade paketen och inte bara rev sönder allt papper. Nu kan hon och dockan matcha med kläderna.


Min mor var hos oss några dagar och det blev lite julmat. Ingen av oss vill ha många olika sorters fat med mat, som åker fram och tillbaka. Själv tycker jag det är godast med den hemlagade risgrynsgröten med grädde, mumsigt. Skinkmackan eller köttbullar med rödbetssallad. Fast det är klart att en och annan sillbit har också ätits. 


Visst har vädret varit skiftande, först snön som kom och sedan regnet som gjorde att vi såg gräsmattorna. Därefter snö igen lagom till julen, vackert ljust och fint med temperaturer som svängde mellan +grader till -9grader. Vi har tagit lite promenader när solen visade sig och visst är det vackert med all snö på träden.


Ett mysigt besök hos äldsta dottern blev det också med god middag.

Vi fick en stor ask med gosaker med oss hem. Hon är väldigt duktig på att baka och göra godisar. Äldsta barnbarnet gillar också att pyssla, bland annat dekorerade hon de fina pepparkakorna. Nästan synd att äta upp dom eller hur.


Det har varit lugna sköna dagar i solen men får nog vänta på att det ska komma värme.

Nej nej inget vinterbad för oss två .




Idag när vi var påväg hem efter att handlat mat, då plötsligt stannade bilen, som tur var precis vid en busshållplats. Vilket gjorde att vi inte stod i vägen för trafiken. Ringde sonen, som kom snabbt och vi lastade över maten och åkte hem med den. Suck det var bara att ringa bärgare och bilen fick åka till verkstaden. 
Ja vad gör man inte för att få åka stor bärgningsbil, ända hem hahaha


Egentligen klarar vi oss utan bilen, då vi kan gå och handla. Men man vill ändå ha en bil så jag kan åka och hämta mamma, men nu vill hon ändå vara hemma över nyår. Vet inte riktigt när vi får den tillbaka. Hade tur ändå att det inte var värsta snöstormen och att en verkstad var öppen så här i mellandagarna.

***
En av grannarna kom över med några pussel så vi kan roa oss, hahaha Jag gillar att lägga pussel men har aldrig lagt ett så stort som dessa med 1500-2000 bitar.

***

Plötsligt händer det, som dom säger när dom vinner pengar, vilket vi inte har gjort. Däremot fick vi en jätterolig överraskning nu på eftermiddagen, som kommer ske på söndag Nyårsafton. 
Nu ser vi verkligen fram emot den Jippiiii.

Kram Yvonné
och ett härligt fint 
Gott Nytt År.











11 kommentarer:

  1. Vilken mysig jul ni haft. Julmat hade vi, men väldigt lite och en väldigt lugn sådan, vilket vi gillade. Vi har nog kommit ifrån det här med julfirandet lite grann. Så fint med en vit jul, det fick vi också. Nyår ska vi fira med våra 2 minsta barnbarn utan deras föräldrar. Önskar er ett fint nyårsfirande och ett spännande 2024. Kram på er !

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med att man kommer ifrån julfirandet, i alla fall blir det mindre av allt. Mysigt att fira med bara barnbarnen. Kram till er

      Radera
  2. Visst är det högtid att under julfirandet, att få duka med Rörstrands God Jul tallrikar. Mindre högtid att bilen stannar, fast ändå tur i oturen, att det händer hemmavid och att det fanns plats på vägen.
    Gott Nytt År

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det ett vackert porslin, skulle gärna vilja ha kaffekoppar, om det finns, tror att dom slutat med tillverkningen.

      Radera
  3. En riktigt härlig jul, trots att bilen stannade, har ni haft. Vackra vinterbilder! Oj det blir en spännande nyårsafton
    Kram från Husbil Kors och Tvärs

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bilar kan man inte alltid lite på men ändå gick den trasig på en bra plats.Kram

      Radera
  4. Vilken tur i oturen med bilen. Hoppas att ni snart får tillbaka den.
    Jag är också förtjust i att lägga pussel. Just nu håller jag på att avsluta ett med motiv från en tomteverkstad.
    Gott nytt år! Det låter som att ni har en spännande nyårsafton framför er.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det roligt med pussel, får se vad jag tycker efter 2000 bitars.

      Radera
  5. Låter som sköna dagar och just så som ni ville ha dem. Fint att din mamma kunde komma och vara hos er. Vad gäller den.s.k. julmaten så är den inget för oss. I princip äter en ju detta när som. Ja, undantaget lutfisken. Här blev det i stället skaldjur som vi verkligen tycker om och det på juldagen- Julaftonens lunch blev också skaldjur och bubbel och sedan satte vi oss på planet hem efter två härliga veckor på Teneriffa.
    Spännande med överraskningen.
    Passar på att önska er ett Gott Nytt År.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gott det låter med skaldjur, skulle nog ändå sakna julskinkan på smörgåsen. Men så skönt med två veckor i solen, oj så kom ni hem till detta snöväder.

      Radera
  6. Hon är för söt Ellie o glad över dina fina plagg du sytt. Sen hade ni otur att bilen strejkade, men kanske tur att det var just där det hände o nära till verkstan. Hoppas ni nu får tillbaka bilen snabbt igen. Kramiz

    SvaraRadera