fredag 25 augusti 2023

Golf Med Vännerna ...

Vi har varit iväg med husbilen i knappt 1 vecka. Vände hem redan idag fredag, då regnet hade ett stadigt grepp om oss sedan tidig morgon. 
***
Innan vi åkte iväg förra veckan, hämtade vi lill-tjejen från förskolan. Det är så mysigt att vara tillsammans med henne, på egen hand. Jag hade sett att våra rabarber blivit stora och det var dax att ta hand om dom. Det skulle bli en paj att ta med hem till föräldrarna, där vi skulle äta middag. Hon är så duktig och vill hjälpa till, som här med de stora rabarberna.

Här är hon i full fart med att hjälpa farfar att lägga bitarna i formen.
Mäta och röra och sedan klicka ut smeten. Hade pajen med hem till föräldrarna som hon stolt visade upp. Men att äta den, nej se där gick gränsen, det gör hon inte.  

***

Vi har fått skjutit upp "våran golf-tour" tillsammans med BM och Lars just på grund av regnet, tidigare i sommar. Egentligen skulle vi åkte hemifrån på lördagen och spelat på Skinnarebo bana vid Jönköping på söndagen. Men så var det där med regnet, vi fick avboka och flytta fram en dag.  

Så var det äntligen dax för oss att åka iväg på söndagen. Gjorde ett stopp vid Gyllene Uttern, som har en bra rastplats där man även kan tömma toa. Dimman diset låg långt ut, knappt att vi kunde skönja Visingsö.


Medans Jakob tittade på andra halvleken av damfotbollens VM final, gick jag bort till Polkagrisarna. Och kom ut med lite olika sorters godisar.


På eftermiddagen anlände vi till Götaströms Golfklubb, där BM och Lars precis hade kommit.
Och dessutom hade regnet upphört. 
Det är en bra ställplats nära klubbhuset på gräs med el, som man kan förboka. Finns ytterligare några platser i skogen, som inte är bokningsbara. Dom platserna är lite närmare Lagan om man vill bada. Fast å andra sidan är det mycket mygg där i skogen. Vilket vi fick känna av då vi tog en promenad på en av alla stigarna som gick utmed Lagan. Inte många myggbett har jag fått denna sommar, ända fram tills nu. Myggen såg sin chans och festade på några av oss. 
 Jag hade tagit med ett par papperspåsar, om uti fall att, vi skulle hitta svamp. Nej någon svamp fanns inte i den skogen, däremot massor med blåbär. Såg även att lingonen var klara. 
Inte kan man bara gå förbi bären när de ser så fina ut. Och vetskapen att man får goda bär till frukosten, gjorde att vi plockade, några dl.


Jakob hittade en stor svamp, som tyvärr visade sig ha en del maskar i sig. 


Efter rensningen blev det en flaska bubbel med det passande namnet, Perfect day. Med parmesanchips och löjrom, som BM hade gjort. 


Trots att det var lite mörka moln, klarade vi oss från regnet. Nog känns det att sommarens värme har försvunnit och tröjorna kom fram då det blev fuktigt.


***
Följande morgon var det uppställning för morgongympa, innan vi skulle slå ut hahaha 
Vi tjejer, har inte lätt att vinna över killarna. 
Trots att Jakob springer runt med bollhåven under granar och ljung, så leder dom våran tour.




Fika paus blev det efter nio hål. I stället för att ha rep runt fikaområdet, hade dom borrat hål i golfbollar, som en kedja. Kreativt eller hur?

Banan var fin och välklippt, mjuk att gå på. Här påväg mot Malmö, enligt skylten.


Det var ett bra område för att spola rent vagnar och skor på, vilket görs med tryckluft.

När vi spelat klart, smakade det gott med lunch. Restaurangen hade bland annat Risotto med svamp, som vi beställde och den var krämig och god. 


BM räknade ihop resultatet och vi tjejer fick känna oss besegrade av killarna. Bara bryta ihop och komma igen, sägs det. Nu blir det inget mer spel på denna säsong för oss fyra tillsammans, då BM o Lars letar sig ner genom Europa på en ny spännande höstresa. 
Tack för trevligt spel och mysig samvaro, som en "Perfect Day"

Kram Yvonné

















 

2 kommentarer:

  1. Tack själva för en ”Perfect Day”!
    Så söt hon är ert lilla hjärtegull och mysigt för både er och henne att få umgås så här. I morgon ska jag ta tåget till Göteborg och träffa lite större tjejer.
    Ha det så gott! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi tycker det är härligt att bo så här nära och kunna umgås utan massa planering. Förstår att du vill träffa dina tjejer innan ni ger er iväg på långresa. Trevlig tur till Gbg Kram

      Radera