tisdag 28 mars 2023

Snö Och Fall ...

Det räckte inte med den snön som kom. Nej då, det kom mer och det med besked. 

Vi gick iväg för att hämta barnbarnet på förskolan. Vägen var plogad men inte ett enda sandkorn. Ja ni vet hur det blir när vägen är plogad och bilar har kört. Ett tunt lager med snö ovanpå den blanka packade snön. 
I nerförsbacken var det väldigt halt och jag såg på långt håll en person, som hade ramlat och låg på marken. Och vips, så har Jakob också ramlat och ligger bredvid mig på vägen. Aj aj aj blev väldigt orolig att hans höftkula hade hoppat ur! Vi hjälptes åt och han kom upp på benen. Tack och lov inget brutet och vi gick långsamt vidare och hämtade E. Kan ju säga att Jakob hade väldigt ont och det tog tid att komma hem i snöyran.
Barnbarnet var lite fundersam att farfar låg still på soffan. Och sjöng både Imse Vimse Spindel och Bä Bä Vita Lamm för honom, medans jag svängde ihop middagen. 
Ja det var en tuff kväll för honom. 
***
Vaknade i morse till ännu mer snö, Vad är det som händer. Hur mycket ska vi egentligen behöva få, innan Våren kommer?
Med tanke på att Jakob fortfarande har ont när han rör sig, kan inte lyfta sitt ben utan att ta hjälp av handen. Kommer han inte så långt ännu, utan flyttar sig försiktigt runt i huset. 
Nu får jag verkligen steppa upp och jobbar både ute och inne hahaha.

Skottar för att komma ut

Hämtar ved


Skottar gången till fåglarna, som ska få mat.
Skottar även en liten gång ut till brevlådan.Som det ser ut just nu, lär det dröja innan vi sitter här och fikar.

En dag i taget och förhoppningvis är Jakob snart återställd och kan lyfta benet utan smärta.

Kram Yvonné


6 kommentarer:

 1. Det var grymt vad snö ni fått. Vilken fin björkved det låg i skottkärran.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo tack, det är en hel del snö vi har fått. Längtar till Våren nu och veden värmer oss fint inne.

   Radera
 2. Hoppas det går bra med Jakob, tur han har en stark och rask hustru!
  Hos oss hade vi en fin solig dag igår men idag ser det ut som hos er, ca 15 cm blötsnö och på fredag ska det komma en riktig snösmocka.
  Nu vill vi ut och åka husbil, eller åtminstone kunna vårstäda den.
  Ha det så gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jakob känner sig bättre men inser att han ska hålla sig lugn, ett tag till. Stark och rask hahaha ja det blir lite steg upp och ner i trappen då det ska eldas på nedre våningen. Nu har det precis börjat snöa, men det blir ingen skottning idag. Bara hämta in mera ved. Vi hade hoppats på en tur till Tranorna men vi avvaktar ett tag till.
   Kram

   Radera
 3. Det var riktigt tråkigt att Jakob trillade så illa att han behövde få så ont:( Men det är bra att han är gift med dig som älskar att vara ute i snön...trots det inte blev någon snöängel ? :) Tråkigt om ni inte kunde åka till Hornborgarsjön, ni som bor så nära och kan åka dit. Näää kanske bäst att vara hemma nu när ni har så massor snö. Kramizar till er båda

  SvaraRadera
 4. Så illa att Jakob föll så illa och det hade ju kunnat slutat mycket värre. Önskar honom god bättring. Och du får extra träning. Är i dessa dagar med all snö glad att vi bor där vi bor. Jodå, annars också. Har , tack vare att det varit så bra skottat och plogat i stan, kunnat vara ute och röra mig med kryckorna. Men visst är jag försiktig.
  Nu hoppas vi på en solig helg så mycket snö smälter.

  SvaraRadera