fredag 25 mars 2022

Golf På St. Andrews Old Course ...

 Nu har vi tagit den första cykelturen. Måste passa på när det är sol, det ryktas ju om snö!

Butiken som säljer trädgårdsmöbler hade precis slagit upp sina grindar och visade vad som kommit in till denna säsong. Inte var det några möbler som var gratis precis. Vet inte vad jag hade väntat mig men nog är det väl dyrt när det kommer upp runt 10-12 000 för en liten grupp. Undrar hur det egentligen är med dessa kuddar/dynor, som sägs klara av att vara ute i alla väder. Bli man inte blöt i rumpan när man sätter sig på dom efter det varit en regnig dag? Vi ska inget köpa, ändå roligt att titta.

Trampade bort till golfbanan, som inte såg så rolig ut, det är mycket tjäle kvar i marken.
Fortsatte bort till 
Deras lokal är på övervåningen, upp för spiraltrappan. Inte det optimala att bära, om man vill ha med sig sin stora tunga golfbag med alla klubbor och bollar. Fast det ska installeras en hiss som blir klar snart.
Där visade Håkan oss hur detta med Indoor golf fungerade. Vi blev väldigt nyfikna och bokade en tid till i morse. Hämtade våra klubbor, som är på golfklubben i vanliga fall och packade om dom till våra bärbagar och stoppade även ner en golfboll. 
Om man nu vill träna i en simulator, är detta sätt helt perfekt. Man kan få fram alla möjliga värden, som hastigheten på bollen, på klubban, var på klubban bollen träffar, var någonstans på marken man träffar och så vidare. 
I morse när vi kom dit hade vi redan glömt bort det där med att, träna, vi ville spela på någon bana hahaha Håkan startar upp anläggningen och gick igenom hur man kan ändra inställningar på den lilla skärmen bredvid. Eftersom vi aldrig spelat, ville vi bara ha den enklaste inställningen, nej tack inga stormbyar.
Det finns runt 90-tal olika golfbanor som man kan välja att spela på, med olika svårighetsgrad.
Vi enades om att bege oss till en av de äldsta golfbanorna i världen,
St. Andrews Old Course i Skottland.
Håkan visar var på mattan vi skulle lägga bollen, för att det blir rätt med avstånd osv.
Därefter fick vi börja värma upp.
Sedan satte vi igång att spela. Hej och hå vad vi slog bollen, den skulle träffa mitt i duken, som det var kanske tre meter till. Märkligt att bollen ramlade rakt ner i golvet efter träffen och tur var ju det, för annars hade den ju studsat runt överallt där inne hahahaha.


Ska man hinna spela hela banan, får man så klart boka flera timmar, nu hann vi till 7:e hålet och var nöjda med det.
Det här tyckte vi var så roligt att vi har bokat in en timmes spel redan nästa vecka. 

Trevlig helg.

Kram
Yvonné











6 kommentarer:

  1. Visst är det roligt att titta trädgårdsmarknader och här kan ma ju spendera pengar. Vad gäller dessa dynor som ska kunna ligga ute så är det ju konstmaterial som jag tycker är jobbigt att sitta på, Lite våtvarmt blir det. Tar nog hellre in dynorna och kan ha material i dem som andas.

    Kul med inomhusgolf och en del teknikträning måtte det ju bli. Och snart är det ju dags för utomhussäsongen.
    Önskar er en fin helg.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Angående dynorna så tror jag också att det blir som våtvarmt omslag, usch. Håller med dig att dynorna tas in, vi har en del katter och fåglar och då vill man inte ha dynor ute jämnt.
      Det var kanske tur att vi inte upptäckt denna anläggning tidigare, för då hade vi nog tillbringat mycket tid där, inte bra att bli övertränad hahahaha.
      Ha en fin helg i blåsten.

      Radera
  2. Nu när ni vant er vid att spela på flashiga banor som S:t Andrews hoppas vi det duger att spela på landsortsbanor här hemma med oss🤣😂

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaha du är rolig du, självklart kan vi sänka oss till att spela på landsortbanorna också hahaha
      Ha det fortsatt fint i helgen, Kram

      Radera
  3. Svar
    1. Ja golf gillar vi att spela och detta med inomhusgolf var något nytt för oss och roligt. I väntan på att golfbanorna öppnar.

      Radera