torsdag 2 september 2021

Augusti Månad Golf Kinnekulle ...

Bloggen är, som min dagbok och fortsätter med sammanställningen från Augusti månad. 

***

Jakob har monterat in en ny takfläkt i husbilen. Den förra fläkten levde sitt egna liv, satte man den på utsug, så kunde den plötsligt vända och blåsa in och ändra hastigheten. Tröttnade på det och köpte denna, som även har termostat,  som vi hört bra om Maxxfan Deluxe.

Min alldeles egna handy-man uppe på biltaket.


Vilken skillnad på fläktar, den här går tyst och väldigt bra med en termostat. Bara att ställa in önskad temperatur på fjärrkontrollen, när fläkten ska gå igång. Vi satte temperaturen på +24, vilket visade sig bli bra.
Det fick vi användning för när vi fortsatte på våran golf-tour tillsammans hos B-M och Lars, som skriver på sin blogg http://bmlarsreseblogg.blogspot.com
Innan vi gav oss iväg, sydde jag en klänning med olika golf motiv, passande eller hur? Bra med stora fickor att ha boll och greenlagare i. 
Påväg till touren, gjordes ett stopp hos våra vänner utanför Örebro. Alltid roligt att träffas, speciellt nu när vi alla är vaccinerade och inte har träffats på väldigt länge. Tack, att ni hade tid med oss hihihi.


Den här touren började på B-M och Lars hemmabana, som är i Falköping. Där var det nya fina ställplatser, som dessutom Lars hade haft "ett finger med i spelet" att ordna.

Att det är en bra bana, håller vi absolut med om. 
Gillar texten på skylten: Idag blir en bra dag. Den inställningen ska man absolut ha när det gäller golfspel. Där allt kan hända, vilket jag fick uppleva då hela min golfvagn/bag gick sönder.
Vagnen sjönk bara ihop och blev platt, ja så platt en vagn med bag kan bli. Väldigt snopet då jag försökte lyfta upp den, utan att lyckas, fick gå dubbelvikt för att dra vagnen. Tur i oturen hände detta på nionde hålet, där klubbhuset var och vi kunde gå av en stund för att mecka vagn. Men det gick inte, tyvärr hade B-M ont i sin rygg den dagen och spelade inte och jag kunde låna hennes vagn.
Det blev ett annorlunda ekipage hahaha
På andra sidan av skylten finns denna text, som var lite passande hahaha
"En dålig dag på golfbanan är bättre än en bra dag på jobbet"
Lars agerade Pizzabud och vi satt utanför bilarna och åt.
Därefter tog vi en kvällspromenad ute på banan och hittade ett stort körsbärsträd och hallon.
Tänk så gott det är att stoppa de goda bären direkt in i munnen, smakar som allra bäst just där och då.
Det som Jakob hittade, golfbollar, gick inte att stoppa i munnen trots att han tvättar dom ordentligt😁 Tänk att de finns "dom" som slår snett och ut i skogen och inte hittar sina bollar. Skulle inte hända oss eller ...
Efter att spelat två golfrundor på Falköping var det så dags att byta bana. 
Jakob och jag hade blivit inbjudna av T L Golfarna, (där T:et är Tommy och L:et är Lars)  att delta i några dagars golftävlingar på Lundsbrunns GK. 
Vi hade tre soliga roliga dagar tillsammans med trevliga golfare, tror vi var totalt 38 stycken. 
Olika sorters spel och tävlingar hade dom ordnat. Bland annat en Chiptävling där B-M och jag stod mot varandra och B-M tog hem segern. I herrarnas grupp, stod Jakob och Lars mot varandra och den segern tog Jakob hem. 

Varsin flaska vin delades ut till segrarna, av Tommy.
Dessa bag/vagnar, som vi har, sitter liksom ihop. Annars kunde man bara ha lyft av bagen och hyrt en vagn, men så enkelt var det inte. Jakob fick lite tid till att mecka, så jag kunde i alla fall använda den under dessa dagar. Handy-man som kan det mesta
När tävlingsdagarna var över, så hade Lars också vunnit en av tävlingarna. Även jag fick ett fint pris för min 5:e plats, 2 stycken greenfee biljetter till en golfbana utanför Halmstad.

***
Fikakorgen gjordes i ordning och därefter tog B-M och Lars oss med på en Kinnekulle sightseeing. 
Tänk så mycket vackert det fanns att se där, som varit en vit fläck på kartan, för oss. Absolut ett område som vi vill återkomma till och se mer utav. 
Uppifrån Café Sjöutsikten, kunde man se över till Läckö Slott. Det är den lilla lilla vita fläcken på bilden, det är slottet. 
Vi åkte runt och titta på många trevliga platser och kom bland annat fram till Stenbrottet. En plats som jag har läst om i olika forum, där folk frågat "om det finns några platser kvar i Stenbrottet". Tydligen så vet man vad Stenbrottet är för ställe och det vet vi också nu. 
Ett enormt stort nerlagt stenbrott som numera fungerar som en ställplats. Hur många bilar som får plats där, vet jag inte, kanske 100? Det finns torrdass och containern för skräp. Pris: frivilligt. 
Marken är röd och kan tänka mig att det kan damma ordentligt och när det regnar blir det nog en enda sörja. Vilket man säkert blir varse då. Fina promenadvägar runt sjön, som man även kan bada i, upp på kanten av brottet kan man också gå.Fint mönster på huggormen som slingrade sig in under stenen när vi kom närmare.

Lunchen intogs på Hellekis säteri Trädgårdscafé.


Det var precis vad vi gjorde och sedan blev det våran tur att beställa.Det var så gott som tomt inne i caféet, alla valde att sitta ute i trädgården.
Många olika fräscha godsaker var det på tallriken tillsammans med rökt lax.

Här finns även en konstutställning och en visningspark, men den parken besökte vi inte, vill gärna ha kvar något till nästa gång.

En riktigt fin utflykt som vi än en gång Tackar er för.
Vi hann även med ett besök hemma i deras nya fina lägenhet, som ligger väldigt centralt i Falköping.
Det blev ytterligare en trevlig vecka tillsammans, innan vi skildes åt och vi rullade hemåt. 
Tack Tack båda två.
***
I Götene gjorde vi ett kort stopp hos AvRebecka, som har sin tyg och garn butik där. Jodå det blev några tygbitar med hem. 


***
Nu har jag köpt nya golfgrejer, bag vagn och till och med nya klubbor. Mina gamla var "bara" 
18-20 år hahaha.


Kram
Yvonné

5 kommentarer:

 1. Tack själva för en trevlig vecka! Tur du har en Handy-man, som kan fixa det mesta.
  Jag kan inte heller förstå hur det kan ligga så mycket bollar ute i skogen när fairway är så bred och fin.

  SvaraRadera
 2. Vad trevligt att kombinera golf med resor, vänner och upplevelser. Platserna ni besökt i västergötland är jag väl bekant med eftersom jag bott i närheten. Men golf spelar jag inte.
  Önskar dig en fortsatt fin sensommar och tack för en trevlig resa.

  SvaraRadera
 3. Så skönt att få en ny fläkt, det behövs ju en som funkar. Vilken härlig golfvecka ni fick - perfekt väder och trevliga rundor (även om vagnen gick sönder...)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fläkten är verkligen bra, det märkes när det var så varmt ute och behagligt inne i bilen.

   Radera
  2. Fläkten är verkligen bra, det märkes när det var så varmt ute och behagligt inne i bilen.

   Radera