lördag 18 september 2021

Grebbestad Fjällbacka ...

 Grebbestad är en ort som vi inte har besökt tidigare, nu var det dags. Lämnade vännerna i ösregn och det regnade hela vägen upp till Grebbestad. Det finns två ställplatser där, vad vi vet och bestämde oss för den med grus, med tanke på regnet. Den finns i anslutning till den stora butiken, SportShop, och är lite längre bort från orten än den andra ställplatsen på gräs. Kostade 200:- inkl el.
N58 40 37  E 11 16 35

Fram på eftermiddagen blev det uppehåll och vi gick ner till orten. Lite fram och tillbaka på bryggan och tittade på båtarna. Slank in på en restaurang och åt goda musslor. Där en av Jakobs kompisar kom och gjorde oss sällskap på ett glas. 

Följande dag fick vi lite sightseeing, upp på berget med fin utsikt och ner på baksidan av berget och så småningom förbi Evert Taube statyn. Tänk att vi gått förbi Evert, två gånger dagen innan och inte ens sett honom. Vilken tur att vi fick träffa honom och tre armar hade konstnären gett honom. ***

Vi fortsatte vidare bort till orten Fjällbacka. Där stod vi tillsammans med några tyska husbilar på infartsparkeringen bredvid Tetra Pack, kostade gratis. N 58 36 8  E 11 17 50

Kungsklyftan, hade vi siktet inställt på. Först upp för en brant trappa som övergick i stenar, som man skulle ta sig runt och över. Tänk att Ronja Rövardotter kunde hoppa över denna klyfta, bra gjort tycker jag, för det skulle ingen av oss klara. Lite obehagligt kändes det att gå i den smala passagen med de enormt stora stenblocken fastkilade ovanför huvudet.

Första trapporna avverkade, pust


Nerifrån klyftan går det ytterligare trappor upp till utsiktsplatsen på berget.

Även uppe på detta berg hade man en fin utsikt. Vi följde Kuststigen rundslingan, som gick över berget och ner genom skogen på baksidan av berget. En trevlig rundslinga i stället för att gå samma väg tillbaka.


Bredvid ingången till Kungsklyftan hittar man Ingrid Bergman.

Vi fortsatte ut till badholmen där det finns ett vandrarhem. Kräftburarna eller är det hummerburar, ingen aning men på land låg dom, redo att användas.

För oss var det självklart med en räksmörgås nere på bryggan, efter den rundan. 


Kram

Yvonné2 kommentarer:

  1. Här kan vi verkligen säga att vi gick i varandras fotspår även om vädret hade ändrat sig på några dagar. Fjällbacka fick bara ett lunchbesök den här gången men där var jag mycket i tonåren och även senare.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo det känns lite som om vi låg steget bakom er. Fina platser det finns på Västkusten.

      Radera