onsdag 22 juli 2020

Vardags Händelser ...

Ibland kan jag tänka att det händer ingenting speciellt, man gör inget särskilt. När jag sedan tittar på bilder som tagits, har vi naturligtvis gjort saker. Så är det ju, dagarna går i vardagen och det behöver ju inte "hända hända" stora saker, för att det ska räknas som en händelse. Var dag är egentligen en händelse, så länge som man vaknar, tycker jag.

Yngsta dottern kom över på lunch en dag. Länge sedan hon varit här eftersom hon har varit sjuk i 7veckor i Covid-19 . Hon har tagit blodprov och fått resultatet att hon haft viruset och har nu skaffat  antikroppar. Hon säger att hon fortfarande inte är helt återställd då det gäller konditionen. 
Hon har verkligen haft en tuff isolering hemma, så det var mysigt att träffas.
Jakob hade kokat en stor omgång med Lindblomsthe. Vi plockar blommorna från linden, som sedan får torka och sedan kokas the, smaksätts med citronbitar och kyls ner. Väldigt gottmed lite myntablad.
 I våran lilla damm, har grodan visat sig igen.
 Den stora vinbärs snigel kom sakta fram till vattenfallet för att dricka vatten.
 Golfbanans coolaste grabbar med kepsarna vända hahaha
 Igår var Mickel Räv ute och letade i dikena. Han sprang mellan golfhålen, trots att det var folk överallt, var han inte rädd.
Det kom ett paket till mig från min väninna på Gotland som jobbar med ull. https://ullverkstan.se/
Jag hade beställt ytterligare en stolsdyna. Den är ljuvlig i lavendelfärgen.
 Solrosen beställde jag tidigare och nu har den fått en "kompis" i stolen bredvid hihihi
Bärbuskarna dignar just nu av bär. Plockade säkert 7 liter svarta vinbär igår, frös in och kokade sylt.
Summa sumarum, visst händer det något var dag, som man inte alltid tänker på, som en händelse.

Kram
Yvonné

8 kommentarer:

 1. Att få lämna isolering och vara på bättringsvägen, borde vara största händelsen. Visst händer det saker varje dag om man håller sig aktiv. Fast igår tyckte jag att jag hade total nyhetstorka och skrev några rader fångade ur luften, men fick nästan ett tusen visningar. Allt gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var mysigt att få träffa henne och att hon orkade ta sig till oss.

   Radera
 2. Nog är det så att det händer massor i vardagen, bara man tänker efter.
  En av mina döttrar har också fått ett positivt antikroppstest, trots att hon inte var så jättesjuk. Så skönt att veta. Nu vill vi bara ha lite sol och värme....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra för henne också att få det svaret.

   Radera
 3. Roligt med Mickel som var nyfiken och orädd och skönt att dotra är på bättringsvägen och har fått antikroppar. Vilken energi du har och härligt ser det ut med vinbärsburkarna, det vattnas i munnen. Vi hade vinbär nere i Värmdö, med här uppe är de borttagna sen många år, funderar faktiskt på att plantera nya nu när resandet är omöjligt!?
  Mysiga och gosiga dynor du har beställt...och vilken matchning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mickel är en listig räv och smyger sig på Änderna, tyvärr har han nog tagit de små ungarna som fanns på försommaren.
   Det är lite tokigt att de bär vi har mognar samtidigt. Nu har vi ett stort körsbärsträd, som behöver plockas av och snart är Björnbären klara. Tur att vi har tagit bort de gamla äppelträden, man måste hinna äta allt också.
   Plantera en buske, det ger mycket bär, som är gott i vintern.
   Visst är dynorna fina. Glömde att jag har ju ytterligare en, naturell i grått, tovad. Måste ta ett kort på den också.

   Radera
 4. Men så roligt att hon orkade ta sig ut till er och att ni fick träffas:) Duktiga har ni varit både ute och inne med alla bestyr ;-)) Fina dynor som nu kanske är kompletta? eller kommer det någon fler i någon annan färg? :)) Kramizar från oss vid Skuleberget

  SvaraRadera
  Svar
  1. Väldigt roligt att Kristina togs sig ut till oss och skönt för henne att fått det svaret. Själv litar jag inte på de proverna som man ska ta själv med en pinne i svaljet.
   Ja du det vet man ju inte om det kommer fler färger på dynorna hahaha Jag har ju glömt att den första jag köpte är en tovad grå dyna.
   Kramizar till er

   Radera