tisdag 14 juli 2020

Utmed Göta Kanal ...

När man nu läser på olika bloggar är det många som åker husbil utmed Göta kanal. 
Däremot är det färre som reser med båt i kanalen. Det berättade en kvinna, som var brovakt utanför Söderköping där vi stannade. Borta är alla utländska turisterna som tidigare kommit med sina båtar och lagt till. Man har till och med skurit ner på brons öppningstider, som tidigare pågått till klockan 20 på kvällarna men nu är sista broöppningen redan klockan 18.
Vi stannade till vid Söderköpings fina golfbana (11km från Söderköping) för att spela på fredagens morgon. Vi gjorde fika och tog korgen med ner till kanalen för att titta på just båtarna. Vi fick vänta, för inte kom det några båtar, precis som kvinnan sagt, det kommer knappt några båtar. En kanot och en liten öppen motorbår kom och körde under bron. Men så till slut blev det broöppning och en något högre motorbåt kom förbi. Det var allt under 2 timmar.
Solen sken och det var riktigt skönt att njuta av lugnet. Andmamman med sina sex små ungar kunde simma tvärs över kanalen fram och tillbaka, utan att bli påkörda.





Jakob tog fram sin drönare och skickade upp den för att ta några bilder. 

Söderköpings golfbana är en bana vi tycke om att spela men den är väldigt kuperad, pust. Det märks att konditionen kunde varit bättre. Så gott som alla hål går upp eller ner, vilket så klart är roligt men jobbigt. Går det nerför så måste man ju gå uppför sedan hahaha.
Den rundans resultat var inget vidare, jag fick ihop 25 poäng och Jakob 31. 
När vi kom tillbaka till bilen stod Jakobs tofflor så konstigt uppställda. Under stod två stycken kalla öl. 
Ingen lapp skriven, så vi vet inte deras namn, men vi förstod vad det handlade om. 
Kvällen innan kom en husbil, som hade lite problem när de skulle parkera. Deras el-sladd räckte inte till stolpen och dom flyttade sin bil närmare och närmare. Problemet blev att dom kom även närmare chipp och putt-området. Vilket inte var bra. Jakob gick ut och erbjöd sig att dom kunde koppla in sig på våran delbara kontakt. Dom flyttade sin bil från övningsområdet och ställde sig mitt emot oss och kopplade in sig hos oss. 
Slutet gott allting gott.

Kram
Yvonné

8 kommentarer:

  1. Söderköpings GK har vi hört mycket gott om men aldrig besökt. Så ni upplevde också att det var så mycket färre båtar på kanalen i år. Ändå sägs det att det sålts massor med båtar men de finns kanske i sjöar och vid kusten??

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi kan rekomendera den golfbanan, kanske inte i 30graders värme då den är ganska kuperad att gå.
      Tror att dom båtarna håller till ute i skärgården, för i kanalen är dom inte, sas det.

      Radera
  2. Göta kanal är så tacksamt att vara vid, med alla sina nästan plana cykelleder. Allt Gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det bra cykelvägar utmed kanalen, den här gången blev det inget cyklande för oss.

      Radera
  3. Trakterna kring Göta Kanal är välbekanta, så även många av golfbanorna runt ikring. Har inte spelat Söderköping, men har hört talas om den, blir det så blir det. Intressant att det knappt är några båtar på kanalen, men i och för sig lätt att förstå med alla stängda länder och all coronahysteri. Precis som du säger...var är alla båtar, alla nyinköpta och med oerfarna navigatörer? Göta Kanal kanske är lite för häftigt för dem?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul, visste inte att du golfar/golfat. Det kanske blir en runda i sommar? Vi tycker det är perfekt när man har husbilen och stannar till och tar en bensträckar på några timmar.

      Radera
  4. Jaha där ser man, den vägen är bra att köra mellan Norrköping.

    SvaraRadera
  5. Göta kanal har vi med stort nöje tagit oss igenom med egen båt. Hela vägen. Och cyklar hade vi med oss så vi hann se en hel del. För egen del bodde jag mina första 10 år vid Göta kanal och enda stället där kanalen korsas av Västra stambanan, Töreboda. En gudsförgäten håla. Tyckte min norska mamma. Och jag kan inte annat än hålla med. Kan förstå att det idag inte är så många båtar som ger sig iväg på kanalen för då krävs det ju viss rutin både på att läsa sjökort och att vara på sjön. Många kan inte det idag och har ingen erfarenhet. Trist!
    Söderköping är ju alltid fint. Med båt vet jag och kan tänka mig även med husbil och golf.

    SvaraRadera