onsdag 10 april 2019

Blommor Och Sömnad ...

Våren, är allt lite lurig, i morse var det vitt puder på altanen och nu i natt ska det tydligen bli -2grader.
Passade på och tog in några blommor och syren/körsbärs/forsythia grenar, som blandades upp med tulpaner och rosor.

 Äntligen har jag blivit frisk och kunde börja tänka klart, de normala "tankevurporna" blir det förståss ibland. Var väldigt nyfiken på hur dubbla bandkantaren skulle fungera.
Det var lite trixit med den dubbla bandkantaren men när den väl var på plats, gick det galant.
Det är ett vit 35mm kantband, som kommer från höger. Det gula 20mm bandet, träs in rakt framifrån. De två ska löpa inuti varandra och allra underst lägger man själva tyget, hänger ni med i förklaringen hahaha.
 Svårt att fota och förstå vad det är man ser och fungerar. Huvudsaken att jag gör det och nu fattar jag.
Resultatet blev så här. Den breda vita kanten med det gula som sticker ut under. 
Jag blev riktigt nöjd.
 Kjol och linnet har varit klart sedan veckor tillbaka. Det var bara kantningen som återstod i väntan på denna bandkantare. Linnet fick en ficka, däri passar min mobil.
Ett par benvita trikå leggings, med tre knappar nere vid benen.
I stället för att köpa ett fodral till GPS, sydde jag ett, så även till mina rosa "hårkrullisar".
Var sak har sin plats hihihi
En blåvit axelväska med gult foder och två fickor. Plats för mobil och sax hahaha
Idag kunde jag sy ihop en t-shirt till min mor, hoppas att den kommer att passa!
 Det är viscosjersey och ganska halkigt, det är som att det töjer sig. Därför fegade jag och använde inte den dubbla bandkantaren. Det fick bli en enkel svart kant runt halsen. Var lite orolig att halsringningen skulle vara för vid, mor vill inte ha för djup ringning. Men när halsbandet kom på plats, ser det ut att bli bra. Har gjort ett sådant halsband till henne tidigare, så det kommer bli bra, hoppas jag.
Så klart att Jakob också fick sin t-shirt idag. Bomullstrikå, som jag och Dessan köpte likadant till våra karlar när vi var på Symässan, i höstas.
Kart-tyget, är inte så detaljerad, får nog fortsätta att ha atlasen med i husbilen. Jakob har i alla fall hittat Sverige hihihi
 Baksidan blev så här.
Här användes den dubbla kantaren. Den breda i "guld" med smal brun.

Kram
Yvonné


10 kommentarer:

 1. Fina plagg du har sytt☺️ Ser jättebra ut med dubbla bandkantaren👌Själv sitter jag o väntar på att gå till vårdcentralen....så sömnaden orkar jag inte med just nu. Duktiga dej .Kramiz

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, jag tycker också att det blev bra med dubbelt. Trist att det blev din tur att vara sjuk nu, krya på dig.
   Kramiz

   Radera
 2. Men vilka specialistsymaskiner du skaffat dig. Klart att de behövs när du syr så mycket snyggt. Gillade T-skirten med telefonficka, det saknar jag ibland. Kul att du blivit frisk....nu är det jag som sugit åt mig barnbacillerna igen. Förra gången (i julas) var de svåra att bli av med, hoppas de inte blir så den här gången.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tyckte också att den t-shirten var bra med fickan. Du får sy en sådan också, du har väl lite tyg att välja bland.
   Dessa basilusker är inte nådiga, hoppas du kryar på dig snabbt.

   Radera
 3. Så snyggt och proffsigt det ser ut med dubbla kantband. Du är så himla duktig på att sy, så kul att ha kläder som garanterat ingen annan har.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det blir lite mer "proffsigt" med dubbla kantband. Att det är någon som har likadat är föga troligt hihihi.

   Radera
 4. Vad händig du är! Vad gör du med alla avlagda kläder, med den produktionstakten som du har?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vad gör jag av alla plagg? Somliga syr jag om eller lämnar in till någon organisation alt ligger i en alldeles för stor hög i väntan på ...

   Radera
 5. Så otroligt snygga plagg du gjort!! Sån avancerad symaskin har inte jag och jag har inte gett mig in på den typen av sömnad heller.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Elisabeth för dina ord. Just den här maskinen är en fyrtrådig covermaskin och så sätter man fast själva bandkantaren. Fast man kan sy kantband med vanlig symaskin också, vilket också blir väldigt fint. Testa får du se.

   Radera