Trädgården har en del som vi kan skörda nu.
Frukosten
består numera av
solvarma nyplockade bär i yoghurt.
Det är dagens bästa stund tycker jag, att kunna sitta ute tidigt och äta frukosten.
Tystnaden är härlig och bryts av då och då med fåglarnas kvitter, när dom kommer för att bada och dricka vatten.
Vi börjar få en del squash
och nu består var och varannan måltid av just squash.
Här har jag gjort
och här blev det squash soppa.
Får se vad det blir idag för variation på squash hahaha.
Herre jösses vilket regn och åskväder som drog förbi!
Det blixtrade och smällde samtidigt!
Temperaturen sjönk från +29 till +19.
8 mm regn kom det.
Nu efter regnet har det blivit +25 grader och det är ganska kvavt.
Kram
Yvonné
Kan man säga? "Gott i gott gott" om både bären och regnet ! Kram
SvaraRaderaVisst kan man säga det Matts.
RaderaKram
Inget går upp emot egenodlade, ekologiska, närproducerade godsaker :-)! Har bläddrat bakåt lite, vad underbart ni verkade ha det i Turkiet! Vi har nu, efter 27 timmars resa, landat in i Australien... Kram!
SvaraRaderaDet är härligt med egna grönsaker och bär.
RaderaSåå kul det ska bli att hänga med till Australien där har jag aldrig varit hihihi
Kram
Hoppas inte regnet "slog sönder" alla era godsaker i trädgården
SvaraRaderaKram
Får nog ta en runda i trädgården och titta lite ordentligt vad som hänger kvar på bärbuskarna.
RaderaKram
Läste på " nätet " om åskkaos i Stockholm!
SvaraRaderaVi har det ganska bra i Norrland!
Åskan har snurrat lite på avstånd och vi var utan ström i två timmar!
Tänk så sårbar man har blivit!
Kram
Inne i stan vart det tydligen lite stökigt med trafik och så vidare. Våran ström blinkade bara till en gång, inga skador här inte.
RaderaKram
Så mycket läckra squash-rätter du visar. Tur att vi ätit annars hade jag varit tvungen ta en kylskåpsrunda. Här är det också väldigt kvavt och vi har inte fått något regn ännu. Elisabeth
SvaraRaderaDet finns mycket man kan göra med squash som man inte annars tänker på.
RaderaKram
Visst är det härligt och gott med egenodlade bär och grönsaker. Jag skördade mina första körsbärstomater i dag. Har inget växthus längre så nästa år kanske det får blir frilandsgurkor i stället. Salladen är fin i år.
SvaraRaderaKram
Visst är det härligt att kunna plocka från det man odlar.
RaderaKram
Härligt att få börja sköra era gosaker:) Vi har tydligen också fått squash hemmavid...enligt våra vänner:) Men torrt eftersom det inte regnat. Idag i skrivandes stund ska det visst regna massor...Typiskt just ikväll;-) Kram
SvaraRaderaSå spännande för er att se vad som kommit upp nu när ni varit borta ett tag.
RaderaKramiz
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRaderaLåter gott! Härom morgonen såg vi ett matlagningsprogram där tre kockar skulle tävla om bästa maträtten med zucchini (är väl samma sak?). Deras rätter såg också supergoda ut! Bland annat var det en pastagratäng. Han stekte zucchinin mjuk och blandade sen med mozzarella och lite grädde i en skål. Sedan blandade han det med pasta i en ugnsform. Och sen gjorde en tjej en sallad på grillade zucchini-bitar tillsammans med nån ost och honung. Lite otippad kombo kanske, men hon vann tävlingen ;)
SvaraRaderaTack för tipset på pastagratäng, det ska vi ta och göra.
SvaraRaderaKram