Det är en av hennes favoriter och min också för den delen.
Härom morgonen var Roy Fares på tv:n och gjorde en Budapestrulle. Då tänkte jag: : kan han, så kan väl jag hahaha
Han har säkert gjort många sådana medans det här blev min första. Har fått för mig att det skulle vara svårt att rulla ihop en sådan rulle så därför har jag aldrig testat. När han visade så såg det såå lätt ut och det var det också. Man spritsar ut smeten i längder och jag tror att det är därför som det är enkelt att rulla ihop den sedan.
Fyllningen bestod av grädde och fileade hackade apelsiner och några hallon.
SuperGott
Här är receptet om någon känner för lite smarrigt till eftermiddagsfikat.
BudapestRulle.
1dl strösocker
1,5dl hasselnötsmjöl
0,5dl maizena
Blanda ihop dessa tre ingredienser så inga klumpar finns.
4st äggvitor
1dl strösocker
Vispa äggvitan och tillsätt strösockret efter hand. Vispa till en marängsmet.
Blanda ner de torra ingredienserna i marängsmeten.
Lägg smeten i en spritspåse/plastpåse och spritsa ut på ett bakplåtspapper i längder, som jag gjort på den översta bilden.
In i ugnen 170 grader i 20 minuter.
För att få lite krispigt på ytan, kan man snabbt öppna ugnsluckan efter 20 minuter och vädra ut och därefter stänga och grädda ytterligare 2 minuter.
Låt den svalna och vänd upp och ner på ett nytt bakplåtspapper och ta sedan bort det gamla papperet.
Fyllningen.
Vispa grädde cirka 2dl. Ev socker om man vill ha det.
Filea och hacka apelsiner, jag tog bara 1 apelsin och några hallon.
Smeta ut grädden, ta inte för mycket grädde, man måste kunna rulla ihop den.
Lägg på de hackade apelsinerna och några hallon.
Ta hjälp av bakplåtspapperet och rulla ihop rullen.
Smält lite mörk choklad och ringla över rullen.
Pudra över lite florsocker.
Sätt på kaffepannan och ta en stor bit av Budapestrullen och NJUT!
Trevlig fortsatt Söndag
Kram
Yvonné
Oj Oj Oj!
SvaraRaderaDet vattnas i munnen!
En riktig favorit!
Kram
Mmmm den är god.
RaderaKram
Åh vad det läskar, måste prövas när jag kommer hem.
SvaraRaderaMumsig då har du något att baka hihi
RaderaKram
Min favorit tårta! Den har jag gjort för många år sedan men det var inte alls lika fin som din! Nu ska jag göra en igen, tack för receptet! Kram
SvaraRaderaKul att så många gillar den tårtan. Det är ett enkelt recept, du kan inte misslyckas.
RaderaKram
Åh, vad sugen jag blev nu :)! Måste provas, pronto! Låter inte för komplicerat heller ! Kram!
SvaraRaderaHar du inte hasselnötsmjöl, så kan du mala hasselnötter.
RaderaLycka till
Kram
Den såg smaskig ut. Men synd på hasselnöts mjölet...då man inte kan äta det. Annars skulle jag ha gjort en också. Din mamma uppskattade säkert ditt engagemang:-)Och gott blev det nog också. Kram
SvaraRaderaMin mor älskar den tårtan.
RaderaDu kanske kan byta till mandelmjöl om du tål det?
Kramiz
Min favorit också, en av de godaste bakelser jag vet. Kram & Må gott!
SvaraRaderaHaha inte visste jag att den här tårtan var såå populär.
RaderaJag får baka och bjuda hit er allihopa på Budapestkalas!
Kram
Oj, så gott! Så smart att spritsa, för att få det att hålla! Jag tror nog ändå jag håller mig till den vanliga rulltårtan. Har inte samma "bakanlag" som du. Vi är nu i Vic och står även här grannar med Stina och Jürg. För mig är du Joy, så även om jag ser din underskrift med Yvonne varje gång jag läser, så kopplade jag inte först när Stina pratade om dig. Så hjärnan är funtad! Kram Elisabeth
SvaraRaderaVanlig rulltårta är också gott.
RaderaAtt hjärnan inte hänger med, visar väl att ni har en skön semester resa eller hur hihihi.
Kram
Är lite kräsen på fikabröd men Budapest är en favorit. Tack för receptet
SvaraRaderaKram