torsdag 20 april 2023

Så Snabbt Det Går ...

 Tänk som vi har längtat. Nu har vi haft flera dagar med solsken från blå himmel, härligt härligt. Med värmen, har det varit lite si så, fast var man i lä, var det riktigt skönt. Men nu har värmen börjat sprida ut sig och man behöver inte bara vara i lä för att känna av den. 
***
Vitlöken som planterades i höstas, har börjat visa sig.

Forsythia busken har endast ett fåtal blommor.

Desto fler är krokusarna, som kommer upp lite här och där.

Förra året köpte jag frö till Rondellpetunia. Hade läst och sett på bilder att den blomman kunde bli stor. Och det vill jag lova att den blev.
Nu har jag köpt nya frön, som kommer i ett litet plaströr med 10 stycken pyttesmå frön, hälften av ett knappnålshuvud. Bästa sättet att plantera fröerna är att använda sig av en pincett. Då förstår ni nog hur små dom är. Här på fotot ringade jag in fröerna, annars är de svåra att se.
Nu hoppas jag att dom här pyttesmå fröerna tar sig och börjar gro.
***
Det har varit mycket jobb i trädgården och nu har Jakob blivit så gott som helt återställd efter det tokiga fallet som skedde i sista snövädret. Alla vedkubbar är nu huggna och staplade.


Själv har jag tvättat altanen och jösses så smutsig den var.
Och idag blev det att olja in den, kanske att det behövs ytterligare en gång till med olja. Det får jag se i morgon.

Igår var inte Vitsipporna utslagna men idag stod dom där, vända mot solen tillsammans med de övriga 

Nu fortsätter vi vara ute och njuta av det fina vädret. För vem vet, snart kommer det bli regn.

Kram
Yvonné









10 kommentarer:

  1. Visst är det en härlig tid med alla blommor som man upptäcker. Jag upptäckte att något djur under jorden gillade tulpaner. Tyckte jag satte en massa men det är inte många som kommer upp. Såg en pinne och lyfte på den....luft inunder tydde på något djur och av lökarna fanns bara skal kvar. Själv har jag börjat tukta våra hansarosor och då blir det taggar som känns på händerna. Trädgårdsjobb är roligt, men påfrestande på ryggen, känns att man börjar bli gammal.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj det har jag aldrig tänkt på att det finns djur som angriper under jorden också. Här tycker jag absolut att det räcker med rådjuren, så hoppas att det inte kommer några under. Håller med dig att det känns i kroppen efter en dag i trädgården. Det blir inga vaggvisar utan John Blund kommer direkt ZzzZzz. Trevlig helg och ta det lugnt med utejobb.

      Radera
  2. Tänk så fort det svängde från vinter och snö till sol och värme. Jag tror aldrig jag har väntat så mycket på vår som i år…
    Den här årstiden är det inte utan att jag saknar trädgården lite grann. Igår var vi ute på en handelsträdgård och köpte en hängvide till Lars dotter i födelsedagspresent, så mycket fina växter det finns, men Jisses vad det kostar…
    Ha det fortsatt gott med trädgårdsbestyren!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nog märker man att det går fort, när man står där med sina vinterkängor och tjockjacka och upptäcker att det blir väldigt varmt. Måste hinna ta fram lite tunnare kläder nu i helgen. Hängvide är fint, en av grannarna hade en stor fin sådan men den tog dom ner förra året.
      Känner ni att det kliar i fingrarna får ni komma hit och ta ett par tag i trädgården hahaha Trevlig helg Kram

      Radera
  3. Wow så fint det börjar blomma hos er. Har aldrig hört talas om frön i rör? :))ska bli kul att få se vad som växer där. Ni jobbar som små arbetsmyror ni två och duktiga som sjutton. Kul att det börjar gå bättre för Jakob också. Puss o Kram till er båda.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja nu börjar det spricka ut lite försiktigt och vi jobbar vidare hihihi. Frön i rör, vilket i det här fallet är väldigt bra då dom är pyttesmå, hälften av ett knappnålshuvud.
      Kramiz

      Radera
  4. Våren är fantastisk. Själv håller jag utkik på om det kommer några inneboende till våra 10 nyupprätta fågelholkar.
    Allt Gott

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det härligt nu och regnet som kom hos oss i natt, gjorde susen. Vi har fått fåglar i våra två holkar, vilket är roligt. Ha det fortsatt bra.

      Radera
  5. Så fint att läsa att Jacob mår bättre. Men bäst att ta det "lite lugn"t ett tag framåt. Ja, mycket är det att göra med er stora , fina tomt. Och extra träning på gym behövs ju inte- Vi har haft fina dagar nu och naturen har verkligen exploderat. Här såg jag på innnergården igår att forsythian slagit ut och att även magnolian var på gång. Likaså hade körsbärsträden i Kungsan slagit ut mer och säkert blir det ännu vackrare i kommande vecka.
    Önskar er fina dagar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jakob tycker också att det är skönt att han kan börja röra sig, så gott som vanligt nu. Det har krupit i kroppen på honom av att vara försiktig. Det lilla regnet som kom i natt har gjort gott i trädgården och något gym, behöver vi inte uppsöka. Nu när det blir lite kyligare kanske det stannar av med blomningen, ja inte endast i Kungsan. Man vill ju inte att allt bara blommar snabbt över, utan att man kan njuta länge.
      Önskar dig också fina dagar.

      Radera