måndag 10 april 2023

Nu Är Det Vår ...

Det hoppas vi verkligen att det är. För inte kan det väl komma en omgång snö till eller?
Vi har varit hemma i Påsk och varit kattvakter till Bamse, som är äldsta dotterns katt och dom har åkt till fjällen. Nu har vi haft Bamse ett antal gånger och han känner igen sig och oss. Märks att han blivit mer social och vill umgås med oss när vi tittar på tv och dessutom kommer han upp och lägger sig bredvid mig i sängen, på huvudkudden. Han är stor med sina 7 kg och tar också plats när han sträcker ut sig. Påminner väldigt mycket om våran katt Nogger.

När Bamse kom till oss, ville jag inte lämna honom ensam hemma, man vet aldrig vad en katt kan hitta på i protest. Så Jakob fick gå och äta påsklunch tillsammans med barnen, medans min mor och jag passade på att äta matjessill, något som Jakob inte tycker om.


Inga kalla nätter och alla snö har äntligen försvunnit.
Bina har vaknat till och det surrar i blommorna.

Rabarbern tittar upp

Pallkragarna har fått jord

Däremot har vi inte tagit itu med att såga upp kastanjen. Jakob blir bättre men är inte så pass bra att börja jobba ordentligt. Lika bra att ta det lugnt ett tag till.

Våfflorna gräddades ute idag när vädret verkligen var på topp.


Grädde jordgubbar och svart vinbärssylt hahaha extra allt.

Avslutade eftermiddagen med sandkakor, tillsammans med barnbarnet


Kram
Yvonné








 

12 kommentarer:

  1. Nu måste det väl ändå vara vår även om solen lyser med sin frånvaro idag. Tidigt i morse körde vi ut husbilen till service och idag ska KIA:an bli tvättad och få sommardäck.
    Påsken bjöd verkligen på ett underbart väder, så härligt för alla som inte är lediga alla vardagar!
    Ha det fortsatt skönt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med dig, visst är det Vår med en sol som strålar och inga moln, toppen. Förstår att ni är sugna på att åka iväg med bilen. Ha det fint

      Radera
  2. Visst hoppas vi nu att våren är här för att stanna och visst har det varit skönt dessa fina påskdagar.
    Önskar Jakob god bättring och att ni får fortsatt fina dagar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Ditte han kämpar på med att vila sig i form och däremellan lite trädgårdsjobb. Hoppas att det går fortsatt framåt för dig också med promenader i solen.

      Radera
  3. Ni är verkligen ambisiösa som köpt ny jord och har 2 kragar djupt med jord. Själv har jag sparat ett antal pallkragar sedan vårt sista bygge som jag har tänkt att göra som ni. Troligtvis blir det inget planterar i år, jag har kanske inte byggt färdigt än ...
    Allt gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja vi har fyllt upp dom nu och sedan får vi se vad som planteras. Byggt färdigt, det gör man väl aldrig när man har hus och trädgård, finns nog alltid något man vill ändra osv, i alla fall hos oss. Njut och ha det bra i finvädret.

      Radera
  4. Hej. Tack för din kommentar hos mig. Vilken vacker katt. Vi har också katt.
    Nu tror jag våren är här för att stanna.
    Hälsningar Stina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej på dig Stina, kul att du kom hit till bloggen. Det var ett tag sedan jag var inne på din. Konstigt om inte Våren är här för att stanna nu eller hur. Allt kommer väl att ta raketfart och så har vi skön värme också. Önskar dig en fin Vår

      Radera
  5. Här verkar inte bina ha vaknat till liv än. Men andra vårtecken har synts till, och visst verkar det som att våren verkligen är här nu.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bina kommer säkert hos dig också nu när det varit sol flera dagar. Härligt med Våren.

      Radera
  6. Ni har det så mysigt hemmavid i er trädgård :) Ska bli kul att se hur det börjar växa i pallkragarna hos er :) Kramiz

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi har inte vågat planterat något ännu, det är bara ett par grader under nätterna. Men snart så. Kramizar

      Radera