lördag 1 april 2023

Ny Husbil? ...

Idag tog vi en tur till Caravan-hallen, Västerhaninge, som har Vår-event i helgen. 
I Kista pågår mässan Husbil Stockholm, men inget som vi kommer besöka.
Vi ville titta på 3,5 tons bilar. Just med tanke på att Jakob inte kör längre och jag med mitt B körkort, inte får köra i Schweiz där vi har släkt och vänner. Vi vill fortfarande ha våra elcyklar och golfbagar med i bilen. Men det är inte att tänka på att byta till det, då får vi bara ha tandborste utan tandkräm med oss. Nej vi ska inte köpa någon ny bil, och dessutom, så dyrt det har blivit med husbilar.
Ändå roligt att titta på de nya årsmodellerna. 


Nu minns jag inte vilken bil det här var, som hade ett golv som liknade betong.

Någon bil har mörk svart/grå inredning.  Flera bilar hade trelågig rak spis och fyrkantig diskho. 

Till skillnad mot denna som var ljus och fräsch. Ja alla tycker olika och då är det ju bra med olika inredning.
Vi upptäckte att många av bilarna har separat toa/dusch, vilket är något vi inte tycker om, då det försvinner utrymme, så tycker vi. 
Kylskåpen, i många bilar var de smala med inbyggt frysfack och man kunde öppna dörren åt bägge håll. Just att ha en sådan dörr, skulle vara smart att ha. Men inte ett sådant smalt kylskåp med inbyggt litet frysfack.  
I en av bilarna såg vi en takdusch, uppe i takluckan. Hmm hur fungerar det när det är kallt minusgrader? Är det isolerat/kan det frysa? Vore konstigt om den skulle frysa, för man har ju inte minusgrader i duschen. Nej den skulle inte passa hos oss.

Roligt att träffa lite bekanta, som också är sugna på att plocka fram husbilen. Det är just ett par, Hasse o Inger, som vi har träffat där ett par gånger. Och varje gång har dom bytt husbil. Nu skojade vi och frågade om dom skulle byta igen. Först var svaret Nej men plötsligt hade dom hittat en bil, som dom blev intresserade av. Nu hoppas vi att säljaren räknade om och kunde ringa och lämna ett bra besked till dom. Spännande och önskar dom lycka till.

Vårat inköp blev en silikonform i rosa, till Omnia ugnen. Den ska bara användas till att baka i, de röda formarna som vi redan har, får vara till fisk/kött. 
Det finns även delade silikonformar, som ligger förpackade med 2 halvor och 4 st fjärdedelar. Ganska smart om man vill laga tex potatisgratäng samtidigt med någon annan rätt. 


Kram Yvonné










 

6 kommentarer:

  1. Vi var också och tittade på husbilar förra helgen, men tittar man på prislapparna är det inte så intressant längre. Sedan är det precis så att i bilar med 3500 kg totalvikt är det ju knappt att vi går åka med båda två. Eventuellt går du ta C-kort. Det klarar du säkert galant
    Ha det så gott! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det helt tokigt att det knappt går att ta med sig något i 3,5 tons bilar. Vi titta lite extra på en Carthago light weight på 3,5 ton. Den var till och med nedsatt en hel del, just på grund av att man inte kunde lasta något. Men inte blev det någon ny bil för det. Nej det där är en svår vikt, i alla fall när man vill ha med sig mer än tandborsten.

      Radera
  2. Vad kul att kolla husbilar! Håller med om att prislapparna oftast är för höga. Vi har tyvärr inte kunnat ställa på vår bil, men den är städad och klar för att köra, men det lär dröja innan Ing kan ta sig in i en HB. Jag som tycker vår är alldeles för stor för mig att köra, men som du säger man kan nästan inte packa något i en 3,5 ton. Kanske de äldre modellerna är bättre planerade. Våra kompisar har en äldre på 3,5 t och de har mer lastvikt än oss med 3,7 t. Visst är det kul att kolla in Husbilarna, men nu får vi hoppas att vi kan kolla in mässan i Jönköping.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är kul att titta på något nytt men svårt just med 3,5 vikten när vi vill ha med oss våra cyklar golfgrejer. Tror att du har en poäng i att de äldre bilarna är utrustade på ett annat vis eller så är dom inte alls utrustade. Vilket ger mer lastvikt. Ajaj vad jag tycker synd om Ingemar. Hoppas att han blir bättre.

      Radera
  3. Visst är det ett nöje att se vad som finns för att vara lite uppdaterad. Om jag ser en en intressant husbil öppnar jag först garagedörren. Finns det inte god plats för cyklar och utemöbler, då går jag inte in i bilen över huvud taget. Den dagen vi inte klarar att köra, då får vi låta bli.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är som du skriver, garaget får sig en första titt och antingen går vi vidare eller tittar inuti.

      Radera