söndag 5 december 2021

2.a Advent Och Nya Kläder Till Minstingen ...

 Nu blir det visning av kläder, först ett par leggings och tröja till mig. Byxorna är i tjock så kallad jeanstrikå 300gr från Skroten i Kinna. Tröjan är i vanlig tunn trikå 220gr från Göksäter, tror jag. Man köper en bit tyg, lite här och där och sedan bestämmer jag vad det ska bli. Somliga tyger har jag haft något år, till rätt tillfälle så att säga. Det förstod jag inte i början när jag började sy, att folk köpte tyger utan att veta vad det ska bli hahaha. Nu är jag också där, har förstås en ide av vad det ska bli men inte alltid det blir så. Beror ju också på årstiderna osv osv. Mönstret på byxorna är från SoSewMe och har olika delar som sys ihop på framstycket. Gillar när det är stickningar och en ficka. 


Tröjan är ett mönster från Made By Runi. Också roligt att sy alla delarna och få de att passa ihop, som jag tycker jag lyckades bra med.

***
Yngsta barnbarnet har fått lite nya långärmade tröjor/tunikor och då tycker jag att det är fint att ha byxor, som matchar till.
En tröja med omlott på överdelen och vingar på ärmen.

Ryschpysch på baken hihihi


Dregglisar, önskades också och jag gjorde två olika modeller. Den här är något större, lite som en "halsduk" och sitter bra, enl mamman.


Denna är den vanliga, lite nättare.
Det blev även en enfärgad tröja/tunika, med knäppning på ena axeln och även den med vingar. Delade ärmen, som fick en stickning. Det är samma sorts trikå, som byxorna men svårt med färgerna när jag fotar. Det är petrolium färg. Mönstret är en Ester&Ebbe från Threadsbycaroline. Ibland modifierar jag lite tex knäppningen.

När jag har tyg är det bara att fortsätta sy, så plaggen går att matcha hur som helst. Det blev ett par byxor med hundarna på. Mönstret är från Hallonsmulan.
På dessa byxor, en liten rosett på midjemudden och fickor. 

Hon har fått en docka, Alice, som också fick liknande kläder hahaha Ganska pilligt att sy dockläder och inget som jag kan rita själv. Mönstret är från @merete_syr, där finns många dockmönster i olika storlekar. 
A Little Twisted jacka önskades med huva. Även det mönstret är ett Hallonsmulans. Tygbitarna hade jag kvar från tidigare projekt, som passade bra till en sådan jacka. Hundarna följer med hahaha
Bak
En liten hund i fickan.
Likadant i den andra fickan Vov Vov
Fodrade med hundarna.

Nu när det är advent fick hon egna Lussebullar.
Den här vingen gjordes dubbel, för det är vitt på baksidan av lussebulletrikån och det blir inte fint, tycker jag.
Enfärgade enkla Baggy byxor.


Det senaste jag sydde blev en rosa Teddykappa med luva. Mönster Jumi Outdoor från Rosarosa med flera olika modeller i det mönstret.
Den har ett litet lagt veck på kjoldelen, för att få lite vidd.
Tre stycken tryckknappar med stjärnor blev det.
Bakstycket fick ett motveck på kjoldelen.
Luvan fick ett trikåfoder med olika färger, där det rosa passade precis i färg med teddyn. Resten av kappan fick mörkgrön trikå.
Och igår kom lilla sötnosen förbi, i sin rosa teddykappa. Mysigt att vi bor nära varandra och bara kan slinka förbi en snabbis. Och bilderna på hennes ansikte har fått lite sudd.
Såå söt i sin rosa kappa.
När vi kom upp för trappan och jag satte ner henne på golvet, satt hon helt stilla och tittade med stora ögon och så säger hon: Wooow! 
Att försiktigt krypa fram till granen och försiktigt ta på kulan var spännande. Halmbocken i ena handen och kulan i den andra. Sedan upptäckte hon den runda lampan/lyktan bredvid Tomten, som ser ut som en boll.
Då var varken kulan eller halmbocken intressant längre hahaha. Bara focus på "bollen" och med den i händerna så hasade hon snabbt iväg.
Undrar vad man kan se inuti den "bollen"? 
Ja hon är för söt det lilla livet 💖 

***
Idag är det 2:a Advent och tv:n som visat skidor har varit i focus. Trots att det varit fint väder har vi inte varit ut, ännu. Saffransbullar med vit chokladfyllning och kardemumma tillsammans med en god cappuccino smakar bra.

Önskar en fin adventskväll

Kram Yvonné

































8 kommentarer:

  1. Jag vet inte för vilken gång i ordningen jag öser superlativer över allt fint du sur, men så kul det måste vara att få så mycket fint till lilla dottern och skoj att sy till de små!
    Här hann vi ut en kylslagen promenad mellan skidor och skidskytte. Det är köriga helger för oss sportintresserade!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tusen Tack för fina ord BrittMarie. Visst är det roligt att sy smått medans dockkläderna var lite pillrigt att jobba med.
      Jo helgerna är köriga, knappt man hinner äta hahahaha.

      Radera
  2. Alltid lika impad av dina skapelser med roliga mönster och skärningar.
    Du har fantasi som få!
    Hälsningar från en läsare!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket för din hälsning "läsare" ute i etern hihihi

      Radera
  3. Så fina produkter! Jag är mycket imponerad. Jag gick en sykurs en gång, men resultatet efter en termins arbete blev ... hemskt! ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket Du skulle kanske ha gått ytterligare en termin hihihi

      Radera
  4. Så mycket fint du sytt. Kul att du köper tyger nr du ser något du tycker om. Och visst kan du alltid senare bestämma vad du ska sy.
    Fantastiskt så mycket fint du sytt till barnbarnet och perfekt att plaggen matchar.
    Jag som inte alls kan sy (helt sant) är så imponerad och gläds över att du kan.
    Önskar dig en bra vecka.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Ditte. Ibland hittar jag ett tyg till bra pris och då hamnar det "på vila" till tillfälle ges hihihi. Tyger har även säsongsmönster som lussebulletyget, då får man passa på att sy. Alla behöver inte kunna sy, du kan ju så mycket annat.

      Radera