måndag 20 december 2021

Vintersolståndet Och Snart Jul ...

Dagarna och veckorna rullar på och väldigt snart är Julen här.  Innan dess, redan i morgon tisdag 21december klockan 16,58 infaller Vintersolståndet. Årets kortaste och mörkaste dag men sedan vänder det och blir ljusare.  Det har varit plusgrader ett tag nu men isen ligger fortfarande och vi fick kallare idag -7grader och vinden var stickig kylig när vi var ute och gick.

Smakade gott med varm choklad och extra allt i den koppen.

4:e Advent har varit 

Min bror med sambo kom och tog med mor ut till oss på lite julmat.


Nu mumsar vi på resterna, inne på den andra skinkan och funderar på vad vi ska äta på Julafton hihihi. Tror att det blir något annat än det vanliga. Skinka finns förstås till kvällens skinkamackan.

Hur ska vi fira den, vet vi inte riktigt. Hoppas att vi håller oss friska och att min mor kan komma till oss så hon slipper vara ensamen. Äldsta dottern med familj, fick en lätt släng av covid. Började med lillkillen 10år och sedan föräldrarna, storasyster har klarat sig. Då har föräldrarna ändå fått 2 sprutor och nu varit hemma i 3veckor. Vi är lite försiktiga och går bara och handlar när det verkligen behövs och använder munskydd och sprit. 
Förstår mig inte på folk som säger att det inte finns någon pandemi, inte vaccinerar sig osv osv. Tänk om man kunde sluta tänka på sig själv, bara jag bara jag och gör som dom alltid har gjort. Hänsyn till andra, önskar jag att man tog. Men nu har vi Julhelger osv och antalet smittade har ökat lavinartat igen. Då ska man resa, som man alltid har gjort, Varför? Håll sig där man är och var nöjd med det, så kanske vi alla så småningom kan röra oss lite mer fritt när pandemin klingar av.

Med det önskar jag alla en fin frisk God Härlig Julhelg.


Kram
Yvonné


10 kommentarer:

 1. God jul och Gott nytt år till dig och familjen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack det samma och hoppas nya året blir bättre.

   Radera
 2. God Jul från Rörstrand, visst är det extra kul att duka med den.
  God Jul till er också.

  SvaraRadera
 3. Visst är tanken härlig att det vänt mot ljusare tider, även om vi inte märker något på några veckor.
  Här firade vi jul med mina tjejer i söndags, men med lite decimerade styrkor, p g a spridd covid i 9-åriga barnbarnets klass ( och det var nog bra att de inte kom för igår hade hon feber och hosta, så de väntar på testresultat). Ni får ha en fin jul och hoppas alla håller sig friska!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bara vetskapen att ljuset blir längre gör att man känner sig gladare hahaha
   Kram

   Radera
 4. Så fint dukat!!! Vi har också ätit en del julmat innan jul, så det blir nog nåt annat på julafton ;) Hoppas att ni alla kan vara friska och vara tillsammans!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, ja julmaten är över, bara skinkmackan som hänger sig kvar hihihi

   Radera
 5. Verkligen vackert dukat! Vad gäller den s.k. julmaten så avstår vi den helt. Är ju egentligen möjligen grisfötter, dopp i grytan och lutfisk man kanske äter speciellt till jul. Och inget av det äter vi. Satsar på just det vi tycker om och dit hör bl.a. skaldjur och salmalax. Vi åt julaftonsfrukost med döttrar och deras familjer. Knytis och med det vi tycker om . Blev så bra-
  Önskar er en god fortsättning på julen och hoppas att även julafton blev som ni önskade.
  Ha det gott.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket. Men hua då grisfötter det skulle jag absolut inte kunna tänka mig och dopp i grytan har vi inte då vi köper färdigkokt skinka. Lutfisk är gott men det gillar inte Jakob så det blir inget av med det. Nej vi är så nöjda med det vi ätit och slippa julens rester som åker fram och åter i all evighet hahaha.

   Radera