torsdag 2 december 2021

Wow Första Snön ...

Det var så tyst ute när vi vaknade i morse och från det öppna fönstret, kom det in frisk snöluft. Jovisst, vi hade också fått ett lager med vit fin snö.

Jakob var snabbt ute med snöslungan, han hade sett fram emot detta hahaha Det har kanske kommit runt 5-7cm snö.

Vi tog en promenad medans solen var framme eller det är kanske mer rätt att säga, att vi kunde skymta ljuset bakom de mörka molnen. Temperaturen är endast -3grader .


Det var lunchrast på skolan och somliga grabbar som ville utmana isen, hade sprungit bort till fåglarnas damm. När grabbarna sprang runt på det tunna islagret flög fåglarna upp på land. En av lärarna kom och beordrade grabbarna tillbaka till skolans område. Tänk om någon hade gått igenom isen! Jag sa till läraren att det vore kanske bra att ordna en dag med is/vak träning än att vara på fågeldammens svaga is hahaha.
Nu fanns det även barn som höll till i pulkabacken. En backe som alltid har mycket barn så fort det blivit lite frost. Jodå vi har också åkt pulka där, det är ju riktigt roligt.

***
Så var det det där med pyssel. Jag nämnde att det eventuellt kunde bli något mer och det blev det. Fick för mig att göra en pappersstjärna som verkar finnas överallt. Butikerna är överfyllda med olika pappersmodeller och på tv visas hur man klipper och klistrar. Sagt och gjort man tager vad man haver och det blev 10 stycken bruna avfallspåsar som jag vek och limmade ihop. Tänkte inte på storleken och stor blev den, diameter 55cm
och den är 20cm tjock/hög, ser mer ut som en sittpuff hahahaha
Jakob sa att om vi sätter upp den i fönstret så får vi inte något ljus, så stor är den. Men nu har jag ändå testat att sätta upp den så får vi se.
Har inte satt i någon belysning, den får nog vara så här eller så plockas den ner.

Kram
Yvonné

6 kommentarer:

 1. Vi har nog minst snö i hela landet, en ynka liten cm ungefär. Det är sällan dottern i Göteborg har mer snö än vi men nu är det så.
  Stjärnan är väl fin men storleken är väl inte helt optimal om man inte har gigantiska fönster. Det blir väl att "Göra om och göra rätt"
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaha har ni inte fått någon snö, trodde nog att det hade ramlat ner lite hos er också. Ja att Göteborgs området har mer, är lite ovanligt. Det blir ingen tur dit ner med husbilen för våran del nu.
   Stjärnan, jasså tycker du att man ska större fönster än vad vi har hahahaha Håller absolut med dig, enklare att göra om och göra rätt, än att byta fönster hihihi.

   Radera
 2. Här finns ingen snöslunga.....det får Ingemar vara själv. Tog en hel dag att få bort all sn som lagt sig på olämpliga ställen. Papperspyssel gör min kompis Annica också, men jag har inte testat. Det går fort nu de sista veckorna fram till jul. Ha de gott.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snöslungan gör verkligen sitt jobb och Jakob kör lite hos två av våra andra grannar också. Inte behöver man pyssla med allt, du gör ju så mycket annat. Ja visst går det fort nu och snart vänder det och blir ljusare hihihi

   Radera
 3. Mycket snö tidigt i år!! Här fick vi upp propellrarna, som ska hålla marinan isfri, först igår så det har knakat en del när isen satt sig. Idag har de kört runt med båtar för att försöka spräcka isen och upprätthålla löftet om isfri marina ;) Men fint med snö tycker jag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var monterar man sådana propellrar, olika ställen i marinan eller har varje båt en sådan? Nu verkar det bli lite blandade temperaturer och hoppas att isen luckras upp hos er.

   Radera