lördag 23 januari 2021

Kortvarigt Med Snön ...

Det som var så fint med snön, återstår endast detta av de tre snögubbarna, 

Än är inte vintermånaderna över utan det kommer mer snö nästa vecka. Vill så gärna göra ett par snöänglar och hinna ta ut mattorna för att piska i snön. Igår regnade det hela dagen och all snö försvann. Högt vatten i sjön och läste nyligen att det redan har varit räddningsaktion på en person som gått ut på isen. Vilken is kan man ju undra när det ser ut så här. 


***

Semlornas tid är nu hihihi Har bakat och gjort mandelmassa och ätit med mycket grädde på. 

Ser ni att det ser ut som ett ansikte på bullen? Ögon näsa och mun.




***

Vi har fortfarande generationsboende och det är verkligen jätteroligt att se hur Prinsessan utvecklas. Hon har blivit stark i nacken och lyfter och vrider huvudet. Skrattar och är alltid på glatt humör. Hon har en smart stol, som sätts fast på Tripp Trapp stolen och där hängen en litet Bi. Den pratar och skrattar hon med och nu når hon fram till och kan ta tag i den.

Hmm är det du igen?
Ja nu känner jag igen dig.

Nej nu får det vara bra, blir lite trött.

***

Ny president har det blivit i USA. Biden, tar över efter Trump´s fyra år.






***
Krokus bladen har redan tittat upp,

Kram

Yvonné

 

6 kommentarer:

  1. Vilket härligt inlägg! Barnbarnets glädje smittar! Inte dumt med semlor. Jag bakade saffranssemlor för en tid sen, som smakade riktigt gott! Synd på de fina snögubbarna som försvann, men du hinner nog göra nya! Ha dé gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hon är verkligen ett litet glädjepiller. Roligt att få vara henne nära och se hennes framsteg. Saffranssemlor, det har jag aldrig gjort, kanske får testa det nästa år. Det kommer mer snö, redan i morgon, då kan det kanske bli fler gubbar och änglar.
      Ha det bra ni också.

      Radera
  2. Här har jag också bakat semlebullar idag! Så bra med hemmagjorda. Då kan alla få så mycket, eller lite grädde och mandelinkråm som man vill ha....
    Vilken lycka att få dels mycket tid med en sådan liten goding (men ändå inte behöva ha allt ansvar...)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det bra med egengjorda semlor, precis som du skrev, man kan bestämma storlek och dosera hur lite/mycket man vill ha av allt.

      Radera
  3. Ja, vädret varierar ju en hel del. Man vet inte riktigt. Vi tänkte också ta ut mattorna på snötvätt men då var det tö så det blev inte av. Men kanske i veckan.
    Har inte bakat semlor men ska köpa ett par i mindre modell på Gunnarssons konditori. De säljer semlor i olika varianter.
    Så fint med generationsboende och att du kan spendera så mycket tid med lille prinsessan. Härligt! Ljuvliga bilder på henne.
    Önskar dig fortsatt fina dagar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Idag har vi haft en matta ute och i morgon blir det ytterligare en som ska ut i snön.
      Gunnarssons har mycket att välja på, jag bakar bara små semlebullar, då kan man ta två om man vill hihihi
      Snart är generationsboendet över då dom kan flytta in i sitt hus, som är i närheten, vilket ska bli jätteroligt med gångavstånd.

      Radera