torsdag 18 juli 2019

Sytt Lite Sommarkläder ...

 Visserligen är det bara mitten av Juli månad, men värmen försvann ett tag, tyckte i alla fall jag.
 Nu hoppas jag att sommarvärmen kommer tillbaka så jag får lite mer användning för de plagg jag har sytt till sommaren. 
Det här är ett Made by Runi mönster, med två olika modeller. Varav denna är den mer slimmade modellen och brottarygg, tror jag det heter.
 Den andra modellen. som är ledigare och med vanlig rygg, ser ut så här. Också en skön modell i ett tunnt viskosmaterial.
 Linnet har jag ritat av ett som jag hade sedan tidigare. Sytt ett dubbelt framstycke med resår under bysten, så "dom" hålls på plats. 
Kjolen, har jag ritat ihop mönstret själv.
Fortsätter med fler toppar i olika modeller, allt i trikå/jersey.
 Det blev en långkjol med tillhörande toppar. Dessa tyger är från Elvelyckan, riktigt skön mjuk bomullstrikå, som håller färg och form fint även efter tvätt.
Här har det blivit en apelsinfärgad Vattenfalls topp i viskostrikå.
Byxorna med tillhörande topp är i vävt tunnt fladdrigt viskostyg. Byxorna har fickor i sidorna och en resårkanal i midjan. Toppen, som är lite luftigt svajig, har ett dubbelt tyg upptill, som några tidigare toppar har.
 En långklänning i tunnt  melerat schiffong liknande tyg, från Ohlssons tyger, som snudd på kostade gratis och dessutom var det sista på rullen.  Med så mycket tyg räckte det till en skön klänning. Ovandelen är i dubbelt tyg och själva kjoldelen är lite omlott, med en extra kjol undertill, i den ljusare färgen. På så sätt behöver man inte visa hela benen, ifall det blåser upp. 
 Det tror jag var det jag har sytt till sommaren.
Nu är det lite mer långärmat som produceras, för snart är det höst eller hahaha.

Kram
Yvonné


6 kommentarer:

  1. Som vanligt så har du lyckats producera fantastika kläder igen och du passar ju bra som mannekäng. Här ska också sys under regniga dagar, men det blir nog mest till barnen. Glad sommar på er! 😍

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Maggan Det kommer säkert bli ett par regniga dagar så du kan få sy lite.
      Glad fin sommarkram till er.

      Radera
  2. Så läckra plagg du sytt och ensam om dem är du också.
    Den långa klänningen är helt otrolig!
    Nu får vi hoppas den utlovade värmen kommer så du får ut och anbända dem!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tackar, ja att någon skulle ha en exakt likadan, är inte så stor möjlighet. Håller tummarna att det blir lite fler sommardagar.

      Radera
  3. Wow vad du sytt mycket😲Jättefina plagg vännen. Det egenritade linnet skulle jag också vilja ha 😉Jättefina kläder allihopa o kul att se den sista rosa klänningen på dej också o inte på galgen som jag gjorde när vi var hos er sist😆Själv sitter jag justerad i revbenen pga en snabb inbromsning m cykeln😖Så sömnaden får vänta lite. Kramiz

    SvaraRadera
  4. Vilka härliga plagg! Imponerande! Och så snygga .Din långklännig är superläcker och helt min stil. Gillade också väldigt mycket byxdressen och både den orange toppen och den i samma tyg som byxorna. Och klänningarna är så fina de också.
    Även de linnen du sytt är jättefina. Men jag har svårt för att bära trikå, blir alltför varma. Men fina är de.
    Vilken gåva att kunna sy!

    SvaraRadera