måndag 25 mars 2019

Maskinpark Och Barnbarn ...

När husbilen har setts över med service och lite till. Behöver mina symaskiner också bli servade.
Det fastnar en hel del ludd och då är det bra med det lilla dammsugar kittet, från Biltema. Med de små borstarna kommer man åt bra i de små utrymena.
Har fått ett par hyllor uppsatta för trådrullarna, vilket ger lite större plats på bordet. Strykbrädan har fått ett nytt överdrag. 
I helgen kom barnbarnen över. Dom börjar bli stora, tiden går fort. Märktes tydligt när A frågade om vi kunde sy Scrunchie. Tyg hade jag så det var inga problem men ingen resår! Jag brukar inte använda resår, ringde en av grannarna och vilken tur att hon hade. Annars hade det ju inte blivit några scrunchie.
Det fanns lite tygbitar att välja på och två stycken valdes ut. Jag visade och hon fick rita mäta och klippa själv. Symaskinen hanterades också väldigt bra, raksöm och backning gick galant. Så även handsömnaden. Duktiga lilla stora tjejen.
Varje moment dokumenterade hon med mobilen som hon sedan satte ihop till två korta video. Jag fick ta del av de två videosnuttarna och lade till mina egna stillbilder som jag tog.
Den kommer här och man kan så klart förstora den.
Kanske jag också ska ta och sy mig några sådana hårsnoddar, de sliter nog inte så mycket på håret som gummiband gör.

***
Jag har sytt ytterligare några necesärer av olika tyger. Ett bra mönster med instruktionsfilm från Christinas sytips finns: Här . 
Min arbetskamrat blev så förtjust när hon såg min lilla rondell med plats för att ha hörsladdarna och powerbanken i. Jag sydde en till henne nu när hon ska ut och resa, bra att ha ordning på sladdarna.

Necerärer har jag sytt till några vänner som "gå-bort-present".
Nu var det dags att sy till mig. I den största gjordes även små fickor. Tyget köptes när vi var på bilsemester i Finland hösten 2017.
Tripp Trapp Trull.


Kram
Yvonné


7 kommentarer:

 1. Du håller på att ha en massa trådrullar du med nu 😆Bra med olika färger👍 Du o jag o våra necessären 😂Jag har också sytt fler...1 på beställning av (sonen) Gabriel👍Kramizar finisar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja nu har man tråd ett tag fram överöver hihihi Necessärer är ju så kul att sy och inte krångligt.
   Kramizar

   Radera
 2. Du är så flitig. Kul att barnbarnen också vill lära sig! Jag har ägnat mig åt fotoböcker den senaste tiden. En från vår Teneriffa-resa är redan hemkommen till Sverige. Den andra handlar om vår bungalow här. Hur det såg ut när vi köpte och hur det såg ut under reparationen, samt hur det blivit. Kanvara kul att ha. Tack för ditt tips om hur jag skulle bära mig åt!! Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyckte också det var roligt att hon ville sy. Fotobok, det är också roligt men det tar tid om man vill ha det på sitt vis. Roligt att ta fram och titta i, i stället för att sitta framför en dator/tv.
   Kram

   Radera
 3. Så otroligt duktig du är. Dina färgglada tyger gör att jag blir riktigt sysugen. Det enda jag vet jag måste sy är gardiner till uterummet; fyra små fyrkantiga bitar + någon duk. Inte mycket att skryta om (men det ser i alla fall fräscht ut)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gardiner kräver sitt det också, inte underskatta det arbetet och som du själv skrev, det blir fräscht.

   Radera
 4. Vilka fina necessärer och fodral du sytt Verkligen! Och går något av det du sytt att köpa via dig eller hos någon annan.

  SvaraRadera