lördag 9 februari 2019

Stjärnpaj ...

Såg ett recept på en Stjärnpaj, som verkade god och lagades igår.
Nu var jag lite lat och tog fryst smördeg (tre stycken plattor) som kavlades ut och lades ut i botten på formen. Delade en Brieost i åtta bitar. I receptet skulle det vara två brieostar, som delats i åtta bitar, men jag tyckte det kunde räcka med en. 
 Därefter lägges ytterligare smördeg (tre plattor) ovanpå och trycks ner mellan ostbitarna, så man ser konturerna av bitarna.
 Själva fyllningen kan man väl ta vad som helst egentligen, det man tycker om.
 Receptet är: knaperstekt bacon i småbitar, hackad rödlök, hackad tomat, persilja, lite senap, 3 ägg, 2 dl grädde, salt o peppar.
Jag lade till koriander och nästa gång ska det bli lite chilli också. 
Pensla med ägg och in i ugnen på 175 grader, cirka 30 minuter.
En sallad till och Smaklig måltid.
Trevlig helg
Kram
Yvonné

11 kommentarer:

  1. Låter otroligt gott om man som vi älskar Brieost. Det är väl inget man ska äta alltför ofta om man behöver tänka på vad vågen visar, men ibland får man bara låta bli att tänka på det!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det så, inte varje dag men lite då och då hihihi

      Radera
  2. Svar
    1. Pröva så får ni också mumsa på någe gott
      Kram

      Radera
  3. Var den lika god som den ser ut? Du är så duktig på allt vad du tar dig för....jobbar hinner du också med....otrolig energi....👏👏👏

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja den var riktigt god tyckte vi. Men som jag skrev, så kan man göra den lite hot, om man tycker om det. Man kan ev ta bort det vita skalet på Brieosten, eftersom det inte riktigt smälter, men där har vi olika åsikter hahaha
      Energin går upp och ner och ibland slappar även jag hihi

      Radera
  4. Det där såg mumsigt gott ut 😄Kramiz

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tycker ni ska pröva att göra en sådan, mums.
      Kramizar

      Radera
  5. Wow! Det där så hur gott ut som helst! Det måste provas! Tack för inspirationen
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Varsågod Anette, bara att testa.
      Kram

      Radera
  6. Vi har gjort den 3 gånger, men bytade rödlök mot purjolök. Himmelsk god. Och doften helt underbar

    SvaraRadera