Såg ett recept på en Stjärnpaj, som verkade god och lagades igår.
Nu var jag lite lat och tog fryst smördeg (tre stycken plattor) som kavlades ut och lades ut i botten på formen. Delade en Brieost i åtta bitar. I receptet skulle det vara två brieostar, som delats i åtta bitar, men jag tyckte det kunde räcka med en.
Därefter lägges ytterligare smördeg (tre plattor) ovanpå och trycks ner mellan ostbitarna, så man ser konturerna av bitarna.
Själva fyllningen kan man väl ta vad som helst egentligen, det man tycker om.
Receptet är: knaperstekt bacon i småbitar, hackad rödlök, hackad tomat, persilja, lite senap, 3 ägg, 2 dl grädde, salt o peppar.
Jag lade till koriander och nästa gång ska det bli lite chilli också.
Pensla med ägg och in i ugnen på 175 grader, cirka 30 minuter.
En sallad till och Smaklig måltid.
Trevlig helg
Kram
Yvonné
Låter otroligt gott om man som vi älskar Brieost. Det är väl inget man ska äta alltför ofta om man behöver tänka på vad vågen visar, men ibland får man bara låta bli att tänka på det!!
SvaraRaderaVisst är det så, inte varje dag men lite då och då hihihi
RaderaSer verkligen gott ut!
SvaraRaderaKram
Pröva så får ni också mumsa på någe gott
RaderaKram
Var den lika god som den ser ut? Du är så duktig på allt vad du tar dig för....jobbar hinner du också med....otrolig energi....👏👏👏
SvaraRaderaJa den var riktigt god tyckte vi. Men som jag skrev, så kan man göra den lite hot, om man tycker om det. Man kan ev ta bort det vita skalet på Brieosten, eftersom det inte riktigt smälter, men där har vi olika åsikter hahaha
RaderaEnergin går upp och ner och ibland slappar även jag hihi
Det där såg mumsigt gott ut 😄Kramiz
SvaraRaderaTycker ni ska pröva att göra en sådan, mums.
RaderaKramizar
Wow! Det där så hur gott ut som helst! Det måste provas! Tack för inspirationen
SvaraRaderaKram
Varsågod Anette, bara att testa.
RaderaKram
Vi har gjort den 3 gånger, men bytade rödlök mot purjolök. Himmelsk god. Och doften helt underbar
SvaraRadera