lördag 12 maj 2018

Österlen Och Hemåt ...

Lämnade Limhamn och Magnus på fredagens morgon. Natten hade bjudit på några regndroppar och ett par åskknallar som lyste upp den svarta himlen.
Vi ställde in GPS på Ales Stenar.  Vi har varit där en gång tidigare, för länge sedan och då körde vi ner till hamnen och parkerade. Nu, är det förbjudet att köra dit ner. Det finns en fin stor gratis parkering precis när man svänger in på Ales väg. Vill man övernatta kostar det 120:-. Från parkeringen fick man gå cirka 700m, förbi fåren, för att komma upp till Stenarna.
När vi var här förra gången, låg dimman ganska tjock ut över havet. Kanske att det var lite bättre sikt denna gången hahahaha
Tog en sväng ner till hamnen och tittade där det var restaurangen och fiskebodar.
Skönt att komma "hem" då det var ganska fuktigt med lite regnstänk. Vi fortsatte bort till Jakobs en gammal vän som bor i den lilla orten Brantevik. Vi gick en runda runt i orten och naturligtvis kom vi ner till hamnen. Doften från stekt sill nådde min näsa och slår jag på bromsen,
  Kunde inte gå förbi, utan det blev en god nystekt sillmacka.
som Jakobs kompis har varit med och ordningställa, kan man idag hyra/följa med ut på ett par dagars segling. Den var väldigt vacker där den låg utmed kajen.
Här hade inte Syrenen slagit ut, vilket jag trodde att det skulle ha gjort.
Trevliga timmar tillsammans som avslutades med en rundtur inne i Simrishamn.
Därefter rullade vi vidare mot Kivik. Vi såg ett par ställen där alla äppelträden blommade. Inte några bra fartbilder hihihi


 Svängde ner till hamnen i Kivik, men "Ki-vi-fick". Det var fler än vi, som tänkt sig dit, alla platserna var upptagna och mer därtill, såg det ut som.
Fortsatte vidare förbi Ravlunda kyrka och strax därefter dök skylten upp:
 Brösarps Backar. N55 43 10 E14 7 53 
Perfekt rastplats med många bord/bänkar, det fanns även toalett/tömmning.
Där stannade vi och vi blev totalt 7 husbilar till natten.
Naturen runt omkring är väldigt vacker och vi hoppade runt på kullarna bland Gullvivor Mandelblom innan solen gick ner och mörkret kom in över oss.
Ni är Välkomna att följa med oss på kullarna hihihihi
Hade det varit klar sikt, så hade man kunnat se havet.
 Det gick inte att få rull på stenen ner för backen, blev till att sätta mig på den i stället hihihiOm ett par dagar kommer nog alla fruktträden stå helt i blomm.

 I morse var det +16grader och vi fortsatte våran resa hemåt. Det var länge sedan vi åkt kustvägen och rätt som det var hade vi redan kommit till  Kalmar, där kaffetarmen gjorde sig påmind.
Vilket vackert väder vi kör med +23grader.
Min lillebror som bor utanför Oskarshamn var hemma och vi passade på att göra ett stopp där.
Det blev sparrislunch ute i trädgården.
Deras Syrener hade börjat slå ut idag, på min namnsdag.
En härlig gammal trädgård med mycket fruktträd och som kräver en hel del jobb.Lilla Igelkotten låg i solen och hade det skönt.

Nu blir vi lite nyfikna på hur det ser ut hemma hos oss i trädgården. Har fruktträden slagit ut i blomm, rabarberna kommit upp osv osv? Snart får vi reda på det då vi bara har ett par timmar kvar tills vi rullar in på gården efter denna VårResa 2018.

Kram
Yvonné12 kommentarer:

 1. Alltså så sjukt att det är så olika i vårt avlånga Sverige...ni har verkligen full sommar och en massa blommande träd. Så roligt att kunna få hinna med att träffa din bror innan ni åkte vidare hemåt. Kramizar till er båda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det märks så väl hur långt Sverige är när man läser varandras bloggar och ser bilder. Det var kul att träffa lillebror en stund också, man får passa på när man har vägarna förbi.
   Kramizar

   Radera
 2. Kul att ha varit med på resan, från soffan ☺
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varsågod det var så lite så hihihi
   Kram

   Radera
 3. Välkomna hem igen då till Svedala efter er fina långtripp!
  Så vackra bilder ni fångat i Vårsolens glans.

  Varma Bobils-hälsningar...

  SvaraRadera
 4. Härligt att få följa med er på en rundtur på Österlen. Har inte varit där i år än. Ja, och välkomna hem 😊

  SvaraRadera
 5. Svensk försommar när den är som bäst!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Vilka fina bilder du delar med dig. Ale stenar har vi besökt tidigare. Här hemma hade gräset vuxit och i rabatterna var det full blom. Äppelträdet har inte slagit ut än men det blir en hel del vinbär ser det ut som. Vi hade otur när vi kom hem... dropp från en ventil i pannrummet (rörgubbarna kommer idag) Robotgräsklipparen funkade inte...elfel och ur husbilen började det rinna vatten, knappen på toan hade hängt sig och fyllde toan med vatten som rann ut på golvet. Och Canal Digital funkade inte, förrän efter många försök och uppvärmning. Ja nog finns det att göra.... när man varit borta några månader. Får nog hålla oss hemma ett tag nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj så mkt som hände hos er då🤭 Tur på alla sätt o vis att ni kom hem när ni gjorde.
   Vi har lite att pyssla med också i trädgården, det växer fort nu. Har varit två vändor till akuten också, hoppas nu att allt blir bra.
   Kramkram

   Radera
 7. Va kul att läsa vad andra skriver och visar från Österlen. Nu är det så fantastiskt fint i naturen.

  SvaraRadera
 8. Ale Stenar och god fisk hör ihop. Fint med fruktträden som blommar! De andra växterna också förstås. Tackför en fin resebeskrivning.

  SvaraRadera