onsdag 16 maj 2018

Till Huddinge Akuten ...

Oj vilken rivstart vi fick när vi kom hem sent i lördags kväll. På söndag morgon gick Jakob ut i trädgården för att vattna det nysådda gräsfröna som kastades ut innan vi åkte iväg på resan. Han kom in haltandes och hade en väldig värk på utsidan av vänster underben. Trodde att han hade fått sendrag/kramp. Ingenting syntes, ingen rodnad eller så. Värken tilltog och inte hjälpte det med magnesium salt vatten eller högläge. 
Nu är Jakob inte den personen som gnäller i onödan om man så säger. Vilket gjorde mig lite lätt orolig när han efter ett antal timmar, sa att han måste ringa Sjukvårdsupplysningen! Sagt och gjort ett samtal dit och ett till våran lättakut. Det slutade med att dom hänvisade honom till lättakuten på Huddinge sjukhus, för dom hade bättre resurser.
 När vi kom dit hade han så ont, att jag fick köra in bilen ända fram till deras dörr. 
Vilken tur att det var kanonväder=lite folk på akuten hihihi
Det vart bara 10 minuters väntan tills det var dags att träffa läkaren, som i sin tur sa: jag skickar dig med en remiss till vanliga akuten.
Vanliga akuten på Huddinge ligger ett par hundra meter bort och då var det rullstol som gällde. 
Där var det endast två personer i väntrummet och medans jag gick och lämnade tillbaka rullstolen, hade Jakob tagits in på ett rum för inskrivning.
Läkaren kom och klämde kännde, mätte benen osv och gjorde ett ultraljud och sköterskan tog blodprover, bla D-dimér, provet som kan visa om ifall att det är en propp. Hon frågade om Jakob frös och ville ha en filt där han satt i den sköna fåtöljen. Och om vi ville ha kaffe och smörgåsar! Vilken service.
Kaffe och smörgåsar satt bra för magen och strax därefter kom läkaren in igen och sa att blodprovet var något förhöjt men ultraljudet visade ingenting. Han fick en Fragmininjektion, som han tog själv, i magen hihihi. Och vi kunde åka hem.
Följande dag återvände vi till Huddinge. Då hade tack och lov benvärken så gott som försvunnit helt. Då var det dags för ett större ultraljud. Och ett besök med läkare som talade om, att det syns ingenting på ultraljudet som tyder på en propp.
Visst är det skumt att en sådan plötslig värk kan uppstå utan att det finns en förklaring. Självklart blir man jätteglad och vi tog ett glas vin med tilltugg ute på altanen igår kväll.
Ett litet tips som kanske fungera om man tänker sig en tur till akuten, vilket man inte brukar kunna planera precis men ändå: 
Håll koll på vädret hihihi
För några långa väntetider på akuten, kan vi inte hålla med om.

***
Nu är han återställd och har idag cyklat till/från golfbanan och spelat 18 hål.

 ***
Jag var uppe tidigt idag och skördade rabarber som blev till en rabarberpaj. Gäller att passa på att ha ugnen på på morgonen, när det är så här ljuvligt varmt.

***
Igår när jag kom hem från jobbet hade jag ett paket från norra delen av Sverige. 
Dessan (på länken visar hon sin kofta) hade skickat en utklippt kofta till mig, som jag får sy ihop själv. 
Gissa om jag blev glad, såå gulligt av henne, hon vet att jag också gillar rosa hihihi
Vi brukar skoja om
"1 till dej och 1 till mej"
Tusen Tack Bästa Syrran

Trädgården har verkligen tagit fart. 
Skalman, är i gång med att klippa gräset. Vattenfallet har startats upp och fåglarna har sina vattenbad som dom plaskar runt i.

Nu känns det som om Sommaren har kommit, Jiippiiiii.

Kram
Yvonné

11 kommentarer:

 1. Sån tur att värken släppte och att det inte var något allvarligt. Kul att Dessan och du har liknande intressen! Kramar till er

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var det verkligen, för det var inte roligt att se hur ont han hade.
   Kram

   Radera
 2. Vilken tur att det ordnade sig!
  Vår bästa tid är nu.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Så skönt att det gick över och inte var en propp eller nåt! Men lite märkligt att nåt kommer och går med värk.... Nåja - skönt han är på benen igen!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det bra men fortfarande kvarstår Vad var det? Vi tror ändå att det var en pytteliten propp men men
   Kram

   Radera
 4. Fy så otäckt! Vilken tur att ni var hemma och inte ute i Europa på resa.
  Sommarkramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var obehgligt. Det sa vi också när det hände, skönt att vi hade hunnit hem.
   Kram

   Radera
 5. Jag blev ju jätteorolig när jag hörde att ni fått åka in till akuten....men glad igen när sms kom av er att ni fått åka hem...ni får inte skrämmas sådär. Kul att det gick bra och att det inte var nåt allvarligt. Ni har så himla fint i er trädgård med alla jättefina blommor :-) Varsågod för tyget bästa du, klart det ska vara 1 till dej och 1 till mej :-) *fniss* Kramizar till er båda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej nu ska vi inte skrämmas något mer Dessan.
   Snart ska jag starta symaskinen
   Kramiz

   Radera
 6. Usch så hemskt men tur att det inte var värre!

  Trevlig helg.....SolKram

  SvaraRadera