torsdag 12 januari 2017

Säfsen ...

i södra Dalarna är ett skidområde med en bra skidanläggning för längd och slalom och som ligger bra till för oss med tanke på avståndet.
Där var vi för många år sedan med husbilen. Stod på parkeringen där det fanns elstolpar för husbilar och med liften bredvid.
Nu hade vi tänkt åka dit igen. Ringer upp och vill boka plats. Får svaret av den trevliga receptionisten att man tagit bort elstolparna när parkeringen gjordes om.
Min fråga blev: var kan vi då stå med husbilen när vi kommer upp? Nog blev jag förvånad när svaret blev: att deras parkering är till för deras "bilburna gäster"!
Har funderat på vad vi klassas som, med tanke på att vi har: husbil, tänkt köpt lift och spårpass, ätit på deras restaurang och gått på SPA?
Det får vi aldrig reda, för vi kommer inte att åka till ett ställe där vi med husbil inte är välkommen.  Trots att vi tycker att vi är Bilburna Gäster.

***
Ringde till 
Romme i Borlänge.
Den receptionisten svarade att vi fick stå en natt på parkeringen och att det inte fanns någon el, toalett att tillgå.
Tackar så mycket, då vet vi att det finns ett alternativ dit vi känner oss välkomna.

Ja så kan det vara när man vill åka skidor och komma med husbil.

Kram
Yvonné


10 kommentarer:

 1. Vad trist! Vill de inte ha gäster??? Hoppas ni kommer iväg till nåt ställe som blir bra!

  SvaraRadera
 2. Där får de nog tänka om.
  Vi ökade kraftigt i anta förra året också!

  Kram

  SvaraRadera
 3. Varför så fientliga mot husbilister. De köper väl också liftkort, är med på afterski, handlar i affären, äter på restauranger..?
  Skulle vara spännande att höra vad de klassar en husbil som, om inte den räknas som bilburen..

  SvaraRadera
 4. Tokigt svar. Ett tokigt handlingssätt. Dit vill vi inte åka!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Så trist! Hoppas ni hittar något bra ställe dit ni kan åka istället. Kram

  SvaraRadera
 6. Självklart vill man ha tillgångar till el när man vintercampar.....så trist svar. Hoppas allt löser sig för er. Kramiz

  SvaraRadera
 7. Hej!
  Måste skriva om detta lite granna.
  Vi tänkte ta barnbarnen med upp till svenska fjällen vecka 8 2017,x antal dagar.
  Bara för att åka skidor utför eller på längden. Uppleva lite snö, eftersom det är stor bristvara på det här söderöver. "För det mesta". Kanske ha lite afterski el diverse saker som kan vara skoj att uppleva i den Svenska fjällvärlden. Vi skulle åka med "Loke" men efter att ringt runt lite här och där på anläggningar är det näst intill omöjligt att få tag i ställplats med el och ett service-hus. Ännu så länge är det iallafall så. En del skulle "återkomma om det", när det forskats lite i ämnet. "För det verkade inte som att de förstod frågan".
  Hälsningar Maj o Jan. Och "LOKE"

  SvaraRadera
 8. Freedom: Visst är det trist när man tar bort elstolparna för husbilar.
  Lennart: Det är vad man i alla fall hoppas men verkar inte så när man gjort om parkeringen och tagit bort stolparna.
  Husisblogg: Ja det skulle vi också vilja veta eftersom vi har fyra hjul på fordonet och räknar oss som bilburna. Gäster blir man väl när man äter i restaurangen, spa och köper kort.
  Matts: Nej dit ska ni absolut inte åka. Man vill känna sig Välkommen när man kommer med sin husbil som bilburen gäst.
  Imelda: Visst är det trist men vi vill inte åka till ett ställe som önskar oss där. Vi är välkomna till Romme men har bokat i Orsa Grönklitt.
  Dessan: Visst vill vi ha el men inget måste när det handlar om några dagar bara, då räcker gasolen. Inget ställe som vi rekommenderar att åka upp tillsammans med barnen som vill bo i stuga när vi inte får bo på parkeringen.
  Anonym: Vi har bokat till Orsa Grönklitt och där finns allt och vi var Välkomna. Ring dit.

  Kram till alla er som lämnat kommentarer.

  SvaraRadera
 9. Jag gick in och kollade på deras hemsida och ser att Sägsen enligt deras karta tycks vara starkt inriktade på stugythyrning. Kan till viss del förstå ägaren att han eller hon inte är särskilt intresserad av oss som kommer med eget boende och inte vill hyra en stuga. Säfsens mål är med all säkerhet att till varje pris få sina stugor uthyrda och då vill man inte undergräva sin affärside' med andra boendealternativ.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst har dom många stugor att hyra ut. I vårat fall, inte väljer vi en stuga där. Inga husbilsplatser så förlorar dom intäkterna från oss som kommer med husbil.
   Kram

   Radera