tisdag 24 januari 2017

Semla Eller Prinsessa ...

Har sett och hört talas om den "nya" varianten på årets Semla, 
Prinsess Semlan.
Nu hade vi gäst hemma och resten av ingredienserna också för att baka semlor.
Gjorde som till vanliga semlor med mandelmassa fyllning och ovanpå den lades lite jordgubbssylt. 
Kavlade ut en tunn tunn rundel med marsipan och satte semlan på och därefter veks kanterna upp.
Ett litet tips när man kavlar marsipanen. Ta lite Maizena på kaveln då går det superlätt. Absolut inte florsocker för då smälter marsipanen.
Därefter mycket grädde och locket på.

Jo visst var den god. 
Om, jag skulle göra en till PrinsessSemla, skulle jag inte ta marsipan under semlan. Det skulle räcka att bara ha runt kanten, det blir för sött, för oss.
Blir lite kluven med den smak kombon. Jag gillar Prinsess och jag gillar Semlor, vilket kommer få fortsätta vara två gobitar, var för sig, för min del och Jakob instämmer.

Nu läggs semmelbullarna in i frysen och tas fram lite då och då.

Kram
Yvonné



10 kommentarer:

  1. Den blev jättesöt den semlan, men förstår att det blev för sött med alla söta ingredienser...Men jag föredrar vanliga semlan...men jag är ju bulltokig också:)) Kramiz

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med dig Dessan Vanlig eller karlspadersemla är bäst
      Kramiz

      Radera
  2. Jovisst ser de både söta och smarriga ut de nya varianterna av Semlan. Din rosa såg verkligen smaskig ut. Jag älskar också prinsessbakelser men ska jag välja så blir det nog en riktig semla. Oj vad sugen jag blev nu :) Du är duktig på att baka. Kram

    SvaraRadera
  3. Ser verkligen goda ut men här blir det nog andra bullar!

    Kram

    SvaraRadera
  4. Söt är den i alla fall! Ser god ut, men ska kanske inte vara för stor? ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tycker inte om stora semlor, dessa är små, ser kanske stor ut på bild
      Kram

      Radera
  5. Synd att jag inte har tid att komma och provsmaka....
    Kram

    SvaraRadera
  6. Den rosa ser fin ut men jag vill nog ha den klassiska semlan och sen äter jag gärna princessbakelse.

    SvaraRadera