Har sett och hört talas om den "nya" varianten på årets Semla,
Prinsess Semlan.
Nu hade vi gäst hemma och resten av ingredienserna också för att baka semlor.
Gjorde som till vanliga semlor med mandelmassa fyllning och ovanpå den lades lite jordgubbssylt.
Kavlade ut en tunn tunn rundel med marsipan och satte semlan på och därefter veks kanterna upp.
Ett litet tips när man kavlar marsipanen. Ta lite Maizena på kaveln då går det superlätt. Absolut inte florsocker för då smälter marsipanen.
Därefter mycket grädde och locket på.
Jo visst var den god.
Om, jag skulle göra en till PrinsessSemla, skulle jag inte ta marsipan under semlan. Det skulle räcka att bara ha runt kanten, det blir för sött, för oss.
Blir lite kluven med den smak kombon. Jag gillar Prinsess och jag gillar Semlor, vilket kommer få fortsätta vara två gobitar, var för sig, för min del och Jakob instämmer.
Nu läggs semmelbullarna in i frysen och tas fram lite då och då.
Kram
Yvonné
Den blev jättesöt den semlan, men förstår att det blev för sött med alla söta ingredienser...Men jag föredrar vanliga semlan...men jag är ju bulltokig också:)) Kramiz
SvaraRaderaHåller med dig Dessan Vanlig eller karlspadersemla är bäst
RaderaKramiz
Jovisst ser de både söta och smarriga ut de nya varianterna av Semlan. Din rosa såg verkligen smaskig ut. Jag älskar också prinsessbakelser men ska jag välja så blir det nog en riktig semla. Oj vad sugen jag blev nu :) Du är duktig på att baka. Kram
SvaraRaderaVar och en för sig blir bäst
RaderaKram
Ser verkligen goda ut men här blir det nog andra bullar!
SvaraRaderaKram
Det är gott det med
RaderaKram
Söt är den i alla fall! Ser god ut, men ska kanske inte vara för stor? ;)
SvaraRaderaTycker inte om stora semlor, dessa är små, ser kanske stor ut på bild
RaderaKram
Synd att jag inte har tid att komma och provsmaka....
SvaraRaderaKram
Den rosa ser fin ut men jag vill nog ha den klassiska semlan och sen äter jag gärna princessbakelse.
SvaraRadera