söndag 21 september 2014

På Rull - Val Gardena.....

Vi lämnade ställplatsen Merano 2000 när personbilarna med vandrare började köra in på planen.
Nu har vi tänkt vara i Italien ett tag då passar det bra att köpa en sticka för internet. 
Rullade mot Bolzano och frågade oss fram på en bensinstation vart vi skulle åka för att hitta en butik som säljer sådant. Nu fanns det bara parkering för våran bil utmed en starkt trafikerad gata. Hade tur att hitta en stor parkeringsficka. Jag satte på mig reflexvästen och klev ut i gatan och dirigerade trafiken så Jakob kunde backa in ordentligt hihihi.
Det blev Vodafone 7 GB för 20 Euro och ska räcka i 30 dagar.
Nu svänger vi upp till 
Val Gardena dalen
och några Pass lite längre in!
Vi kör genom den ena efter den andra byn. Alla med fina hotel och mängder med vackra blommor. Men var finns det parkering för oss då???
Gör några försök vid linbanorna men även här finns de där otrevliga skyltarna med överkorsad husbil, grrr. Inga campingar heller eller så har vi blivit helt blinda.
Efter orten St Cristina, innan man kör in i en tunnel, såg vi en skylt för personbilar och bussar. Svängde runt i rondellen och körde in på en stor grusplan. Det stod redan en husbil där och personerna till bilen kom precis. Dom berättade att på kvällen kommer en person och tar upp betalning 15Euro. 
Under tiden Jakob pratar med dom, kommer det in en stor lastbil och lastar av en container, eftersom det redan står en container där, är det alltså två stycken, visst är jag bra på att räkna hihi. Då undrar jag förstås, hur många fler ska ställas dit?
Platsen känns måttligt rolig med tanke på trafiken och lastbilen. Vi fortsätter längre in i dalgången,  vi har sett i ställplatsboken att det ska finnas en plats där.
Plan de Gralba. heter orten.
Sista orten i dalen med 8 stycken hotel, varav ett hotel är öppet. Det är inte säsong och även liften är avstängd. Där börjar passvägen, på riktigt.
 Stor grusplan precis vid en bäck och tillgång till toaletter i liftbyggnaden bredvid.
Kostar Gratis.
Molnen har fastnat på bergen och vi kan bara skönja att det finns berg där. Spännande om bergen kommer att visa sig eller inte?
Vi är inte kvar på den platsen längre. Utan där vi är just nu, åskar det som bara den och det känns inte såå kul att vara uppkopplad.

Fortsättning följer.

Kram
JoY
Nogger

5 kommentarer:

 1. Visst vill man ha internet om man ska vara borta lite längre:) Bra att du kunde hjälpa till vid dirigeringen, så ingen olycka hända. Nu hoppas jag att ni får bättre väder. Vi vaknade 06.00 till 1grad varmt....burr, nu är det nära till vintern, känns det som:-) Kram

  SvaraRadera
 2. Ofta om man fortsätter en bit så hittar man en bättre plats för natten!

  Kram

  SvaraRadera
 3. Men varför tycker man inte om husbilar i Italien? Överkorsade skyltar är inte kul, speciellt inte om det börjar mörkna eller bli busväder... Ni får verkligen uppleva många små byar och orter, för att inte tala om alpvägar :-)! Härligt!/Titti

  SvaraRadera
 4. Vi kollar och följer er, kanske vi träffar på er någonstans i Italien när ni nu ska vara där en månad. Tack för tipset om internet, det gamla som jag har funkar nog inte längre.
  Kör försiktigt! Kram

  SvaraRadera
 5. Trist med förbudsskyltarna, när det är så fint. De har inte insett värdet av husbilsfolket ännu eller också har de fått tråkiga erfarenheter. Hoppas på det förra. Elisabeth

  SvaraRadera