torsdag 5 september 2013

ProseccoVägen Och Vidare.......


Härligt att vakna och titta upp mot takluckan och se blå himmel, att det dessutom var +23 grader ute, var ännu bättre.
Vi fortsatte väster ut från Udine mot Pordenone och Cornegliano. Just den vägen var väl inte så rolig, rak och mycket industier och köpcentrum. Sedan alla dessa stora skyltar som är uppsatta utmed vägkanten,
 man hinner inte läsa all text, vad som står eller framför allt, förstå vad det står på dom hahaha Man letar ju för fullt efter de vanliga trafikskyltarna hahaha
Från Corneglione körde vi in till Proseccovägen och körde lite hit och dit. Stannade till på en vingård en bit innan Sant Stefano.
Vilken utsikt!
       Det stället var det enda stället som vi kunde köra in husbilen till.
Så vackert men som sagt svårt att bli av med bilen på eller så var det vi som inte hittade!
Några flaskor följer nu med oss hem i husbilen från detta ställe.




Molnen fastnar i bergen runt omkring oss, vilket vi har fått nog av i Zell och vill vidare mot sol värme och allra helst havet.
Gör ett stopp på en Trattoria och får den här menyn hahaha inte visste vi vad som stod! 

Vi bestämde oss för att endast äta pasta, inte klarar man av flera stora portioner, vi såg nämligen vad dom andra blev serverade!
Detta räckte mer än väl!

Passerar Padova och Chioggia och stannar på en camping norr om Ravenna.
Tänk att vi är åter utmed denna kust, som vi ratade såå för 2 år sedan då vi stannade till i Lido di Dante! Ja man är väl inte sämre än att man kan ändra sig och ge det en ny chans!
Den här campingen valde vi från ACSI boken, att det sedan visade sig vara en av Italiens största campingar , hade vi inte en aning om hahaha.
 När det är högsäsong sa dom att det är runt 6000 personer här! Här verkar det finnas allt, vi har förståss inget att jämföra med, för vi har aldrig varit på ett sådant här ställe tidigare.
Platsen som vi valde är jättestor och det finns vatten bredvid. Alla platserna har skugga och det är pinjeträd och där vi står är det något slags bladträd.  Servicehuset är 50 meter bort,  stort och där finns allt. Olika sorters boende finns det också.
Spina Camping Village, som ställlet heter, ligger vid havet, det är 800meter dit
                                 och det går en buss fram och åter på den raksträckan, hela tiden!
Det finns även ett tåg som dessutom för oväsen med en vissla, som ska vara för barnen. När vi kom hit vid 18 tiden, var det gympa vid poolen med ledare uppe på en scen och just nu är det något som händer uppe vid poolens område. Vad det är, är svårt att förstå men det låter!
Vi klarar oss utan dessa evenemang men är säkert kul för andra. Tur att vi alla är olika eller hur?



Redan när vi checkat in, så bestämnde vi oss för att åka vidare i morgon hahaha Det är inte säkert att vi hittar något som är bättre men men Här finns inget som kan hålla oss kvar, om man så säger.
Vi har en träff nere i Rimini, vilket leder oss mer söder ut.
Nu är klockan snart 24 och det är 24 grader, härligt, det dunkar fortfarande från poolområdet.
Kram från oss i värmen
Yvonné

6 kommentarer:

  1. Vilket äventyr, ni hinner se bra mycket under vägen.
    Vackra bilder!
    Åker till Rom 5 oktober och jag längtar :)
    Kram

    PS: kul att jag har inspirerat dig med att sluta äta godis, jag har ätit lite men inte alls som tidigare men just nu har jag uppehåll igen :)

    SvaraRadera
  2. Härlig resa ni gör! Jag blir Italien sjuk igen, än om jag fått min del i somras. Skönt att komma till havet. Wow, vad mycket pasta det kom på bordet!! Ha, ha. Ha en fortsatt härlig resa. Kram

    SvaraRadera
  3. Det är ändå trevligt att kunna handla på en vingård så där. Det är kul att bara få se hur det ser ut där. Vackert ser ni också ut att ha det:-) Ha nu en fortsatt resa. Kram

    SvaraRadera
  4. Trevlig med besök på vingård. Och Chioggia- en klar favorit i Italien. Det är så jättemysigt där! Om ni fortsätter efter kusten söderut kan jag rekommendera Guillianova söder om Ancona. Där trivdes jag också väldigt bra. Ha det fortsatt härligt! Kram

    SvaraRadera
  5. Spännande med vingårdar och vad de har att erbjuda! Ha en fortsatt bra resa! Kram Elisabeth

    SvaraRadera
  6. åh vad härligt...ha det bra. Kram Lena

    SvaraRadera