lördag 7 juli 2012

Jordgubbs Tider Hej Hej.....

Jag älskar jordgubbar och jag äter också mängder av dessa röda söta bär. Det är dessutom nyttigt. Jordgubbarna innehåller skyhöga mängder antioxidanter, som bland annat motverkar cancer och skadligt kolesterol. Dessutom innehåller jordgubbar rikliga mängder folat och C-vitamin, fibrer, magnesium, koppar, b-vitaminer och jod. Så varför inte passa på att äta medans dom finns.
På två dagar, har vi hunnit före skatungarna och plockat av 4 liter bär.
Medans jag jobbade idag, har Jakob bakat en
Flade
med rabarber och jordgubbar.
Det här är en av hans favoriter, vilket kanske syns på den biten, som han har ätit!
Jättegod är den,
 har man dessutom lite grädde till, så är det ännu bättre, tycker jag!
Jag "måste" passa på att göra lite goda saker med jordgubbarna.
Så jag gjorde Sylt, blandade både jordgubbar och rabarber.
Såg ett recept på Jordgubbssirap, så det blev en sådan flaska. 
Det är gott till glass och man kan även ha lite i en drink eller med vitt vin.
JordgubbsVinäger
tycker jag låter så sommrigt gott.
Tänk att ha det över lite sallad, när det inte är jordgubbs säsong, mums.
Nu står en skål med den blandningen nere i källaren och ska så göra i två dagar, tills det är dags att sila.
Vem, kan motstå dessa Pioner?
Jag delar mer än gärna med mig av dessa, till er alla.
Varför ska Pionerna bara vara ute i trädgården, när vi är inne, ibland?
Därför, knipsade jag av en hel bukett med dessa underbara Pioner, som dessutom sprider en fantastisk doft.
Glad att vi inte är allergiska mot dofter, som tyvärr många är.

Med denna underbara kväll, som vi har i kväll, har vi inte ens "hunnit" ätit någon middag!
Jakob har jobbat med lite "specialgrejer" på Annexet, kanske det kommer bilder på det i morgon?!
Men klockan är "bara barnet" och Jakob plockar in lite sallad från trädgårdslandet, kycklingfilen ligger i stekpannan.
Äntligen, får även vi mat ha ha ha
Det är så ljust, klockan är 22 och  +22gr varmt, man vill inte vara inne än mindre gå till sängs!
 

Kram
Yvonné




2 kommentarer:

  1. Vad gott allting låter. Jordgubbssirap och jordgubbsvinäger nytt för mig. Och så fina pioner, jag plockar alltid in pionerna, för de luktar så gott. Så mysigt ni verkar ha det.

    SvaraRadera
  2. Ja det var en härlig kväll, man får passa på när värmen dyker upp. Tänker återkomma med Recept när jordgubbsvinägern är färdig och provsmakad!
    Pioner är ljuvliga blommor
    Kram

    SvaraRadera