Jag fortsätter att dela den vidare, för den var verkligen god och enkel att göra, perfekt i husbilen, om man har ugn eller burkugn. Själva har vi varken det ena eller andra! Jag hade den klar till lunch, när Jakob kom hem från golfen igår.
räk och ägg gratäng.
1 förp (250 gr) skalade frysta räkor
4 ägg
1 msk smör
1 ½ msk vetemjöl
1 tsk osötad senap
2 ½ dl grädde (mjölk)
½ msk curry
Salt och svartpeppar
Ca ½ dl riven ost
Tina räkorna. Hårdkoka äggen, skala och grovhacka dem. Smält smör i en kastrull. Rör i mjöl och senap och späd med grädden (mjölken) Koka upp under omrörning och låt sjuda några minuter. Smaka av med kryddorna.
Lägg räkor och ägg i en ugnsfast form (eller i burkugnen) och bred över såsen. Strö över osten
Gratinera i ugnen, 225 grader ca 10-15 minuter eller tills osten fått färg.
Kram Yvonné
Hej,vi skall prova den nu under vår Husbils-semester som vi startar nästa vecka.
SvaraRaderaDet skall bli så kul o dra iväg minst 2 veckor
söderut o ha lite husbilsmys.....
Ha det gott o njut....
Det tycker jag ni ska göra, för riktigt god var den.
RaderaÖnskar er en trevlig semester, vart än ni åker.
Kul att ni tyckte om den! :)
SvaraRaderaJa det gjorde vi.
Radera