Här kommer recept på en jättegod kaka, som jag har fått från våra Nora vänner.
Rabarberkaka
Smord och bröad form med löstagbar kant och med smörpapper i botten.
50 gr smör, smält
0,5 dl socker
1/4 dl hackad mandel
0,5 dl farinsocker
Allt blandas ihop och bredes ut i formen.
Jag brukar ta en knippe rabarber, skala och skiva dom och lägga ut ett ca 2cm lager ovanpå.
Smet:
2 ägg
2 dl socker
2,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
0,5 dl vatten
Ägg och socker vispas ihop och de torra ingredienserna blandas ner + vattnet.
Smeten hälles över rabarberna och in i ugnen på ca 175 gr, ungefär 35-45 minuter. Känn med en sticka, man kan få lägga folie över kakan sista tiden så att överdelen inte blir bränd. För botten på kakan tar lite längre tid att bli genomgräddad.
Servera gärna med glass eller vaniljsås.
Lycka till, Dessan och naturligtvis alla andra, som vill baka den här
Kram Yvonné
Av rabarber kan man göra mycket gott. Din kaka låter smaskens!
SvaraRaderaÄnnu nå´t som måste prövas! Låter gott!
SvaraRaderaMumms:) det låter supergott. Den måste jag prova. Tack snälla.. Kram Deciree
SvaraRadera