lördag 20 april 2024

Lysekil ...

Tiden rusar iväg och vi har kommit hem efter att varit ute på rull i en vecka.
Vädret har varit varierat kan man säga, ett riktigt Aprilväder. Blåsigt med vindbyar upp mot 24m/s, dimma så man knappt såg 100 meter, lite solsken och även ett par cm snö. Några varma temperaturer kan vi inte heller skryta med att vi har haft.

Började med att köra direkt ner till Lysekil och det gällde att parera vindbyarna som kom. Allt gick bra och vi kom fram till Valbodalens småbåtshamn, som är cirka 2 km, norr om Lysekil.
N58.2905.  E11.4380
Så här pass tidigt på säsongen hade inte båtarna kommit i vattnet. Vilket gjorde att det inte fanns så många platser heller.
Vännerna, tillika bloggarna BM Lars, som vi skulle träffa hade redan anlänt och hade dessutom hämtat våra madrasser som vi beställt från Svensk madrassdesign utanför Falköping. 5cm tjocka bäddmadrasser och nu sover vi ännu bättre och längre hahaha
Toppen snällt gjort, tack tack. 


Vi fick första parkett och senare även en fin solnedgång.Jodå det blåste en del och vi klädde på oss därefter och gick en sväng utmed Västerhavspromenaden, som föreningen Lysekils vänner hade byggt 2020-2023.Ingen värme precis hahaha

På fredag morgon/förmiddag satte regnet igång och vi tog beslutet att flytta oss in till kajen i stan.
Trots regnet blev ställplatsens 20 platser fullbelagd innan lunch. Då undrar man Hur ska det bli i sommar?
När regnet slutade på eftermiddagen gav vi oss ut på en promenad till Norra Hamnen via kyrkan och utsiktsplatsen.


Restaurangen i Norra hamnen kunde inte servera räksmörgås då det var AW med spanska buffe, vilket inte vi var ute efter. Utan vi vände och tog en annan väg tillbaka och en restaurang som serverade oss stora goda räkmackor.

Kvällen avslutades framför tv där Master spelades och Ludvig Åberg låg bra till.


Trots regnet var det en trevlig dag tillsammans med glada vänner.

Kram Yvonné


6 kommentarer:

 1. Vilka härliga dagar vi fick trots kyla, dimma, regn och häftiga vindar! Alltid lika skoj att träffas!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst hade vi det och snart ses vi igen Kram

   Radera
 2. Vi köpte oxå våra 5 el. var det 6cm bäddmadrasser där i Falköping. Väldig bra! En härlig vecka och att hänga med vänner är ju alltid trevligt tänker jag. Skön söndagseftermiddag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att ni också köpt madrasser där, trevliga glada killar som jobbar där. Nu är snart söndagskvällen till ända så önskar er en bra start på nästa vecka.

   Radera
 3. Vi har kallt och extremt mycket hårda vindar med nedfallna träd utmed vägarna. Dock tror jag att ni har haft det ännu kallare ute vid havet. Det ser gråkallt ut i alla fall.
  Allt gott

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vårvädret skojar med oss och det blåste något otroligt.

   Radera