torsdag 6 oktober 2022

Greasy Spoon Och Trädfällning ...

I veckan träffade jag min väninna i stan, vi gick och åt på engelska Greavy Spoon som ligger på Södermalm. Vi åt varsin Avo Bene, som är en skiva rostad surdegsbröd med pocherat ägg, avocado och hollandaisesås.  ***
Nu var det dags igen, för trädfällning. Fast inte hos oss, utan hos grannen, som inte ville ha veden då dom inte eldar. Då var jag snabb och sa: att vi tar gärna. Att det nu blev så här mycket, var nog inte min tanke men det var så dags då hahaha Bara tacka och ta emot och vi har att göra ett tag framöver. 
Ganska skönt att börja dagen med en golfrunda, "mjukar upp" innan det är dags att ta oss an träd och grenar.

Vi har som sagt lite att pyssla med ett tag framöver. Och nog känns det i kroppen att man blivit lite äldre och stelare hahaha. Många små/stora muskler har dykt upp och lämnar lite ömhet efter sig.
***
5:e covid vaccinet har vi båda två tagit nu.

Kram Yvonné8 kommentarer:

 1. Den vedhögen kommer att värma er många gånger, innan den ens är under tak.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har du så rätt i. På med kläder och efter en kort stund ute är det bara att klä av sig hahaha

   Radera
 2. Mysigt med tjejlunch. Sånt kan man också ägna sig åt som pensionär.
  Så bra med ved, den värmer så många gånger även om jag förstår att ni är lite ”leabrôtna” som vi säger i Västergötland, nog känns det att vi inte är 25 år längre…

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det mysigt att få träffas så där. Det känns i kroppen och även som träningsvärk i händerna när jag ska hålla i golfklubban hihihi

   Radera
 3. Ja har man någonstans att elda, så ska man ju inte tacka nej till veden i dagsläget. Vi har gett bort vår ved till sönerna, för vi har ingen stans att elda, bara i lillstugan, men där är vi ju inte. Skulle gärna haft en kamin eller dyligt, så mysigt med en brasa. Ja nog känns det att vi inte är unga längre. Nu har jag fått känning av min artros i höften igen, dags att använda gymnastikprogrammen, som Ingemar fick. Kram och ha det gott, göom inte att vila.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att elda är något vi gör varje vinter och kanske att det blir lite mer än vanligt denna höst/vinter. Aj vilken otur du har med artrosen, hoppas det blir bättre.

   Radera
 4. Vad trevligt med ett besök på Greasy Spoon- Ligger ju fint här på Södermannagatan och nästan i mina hemtrakter. Just att luncha på stan med vänner tycker jag är väldigt trevligt. Blir ofta ett per gånger i veckan och jag uppskattar det verkligen.
  Fint med all ved att elda med- Men givetvis är det ju ett rejält jobb innan allt är på plats. Å andra sidan är det ju rejäl friskvård.
  Antar att ni tar det hela i etapper.
  Önskar en fin vecka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det stället ligger nog i närheten av dina gångstråk. Friskvård hahaha nog har vi haft det allt, lite mycket träd blev det och någon ungdom är man inte längre.

   Radera