lördag 15 oktober 2022

Art Bakery ...

 Har umgåtts med min mor i stan, där vi strosade runt i bland annat Östermalms Saluhall. Tänk när jag var liten, då bodde vi bara något kvarter från just saluhallen. På den tiden var jag "Hej och Tjenis" med dom som jobbade där. Var där ganska ofta och pratade pratade och busade. Det var ju så spännande med alla fiskar skaldjur som låg på is osv osv. Nu gick vi bara igenom och tittade och kunde konstatera att det blivit ganska dyrt, speciellt med skaldjur. Vi fastnade framför dessa gosaker.


Vi tog en sväng in på fd Röda Kvarn biografen på Biblioteksgatan. För ett antal år sedan, har den gjorts om till italiensk restaurang, Eataly. Väldigt stort var det, två våningar, förutom maten som såg ut att vara mest pasta pizza, hålls där olika kurser/event och man kan även handla olika italienska produkter. 

Vi gick vidare och slog oss ner på Art Bakery, som ligger på Regeringsgatan, mitt emot NK. Ett ställe där man inte sitter "i knät" på varandra, utan det är lite utrymme mellan borden. Där finns även lunchrätter, men vi var fikasugna.


Det blev räksmörgås på mörkt bröd och en kopp riktigt gott bryggkaffe, undrar vilken sorts kaffebönor det var?
Något sött blev det efteråt och när mor får välja, blir det så klart Citronmaräng tartlett. Väldigt god och det räckte absolut att dela på den.

En mysig eftermiddag tillsammans i storstaden.

Kram Yvonné







10 kommentarer:

  1. Citronmaräng tartlett lät himmelskt gott. Det verkar som att din mor gjorde ett bra val.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den var väldigt god och hon väljer alltid en sådan.

      Radera
  2. Vilken mysig dag du och mamma fick på stan och vilken lycka i vår ålder med en såpass pigg mamma!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Absolut att det var en fin dag tillsammans. Kram

      Radera
  3. Underbart att ha sin mamma fortfarande i livet. Min mamma gick bort för 36 år sedan. Kaffe med god räkmacka lockade och alla bakelser också, de finns inte här nere. Kramiz

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj det var tidigt att mista din mor. Känns som man är priviligerad att hon är så pigg i sin höga ålder.
      Ni har ju så mycket annat gott att mumsa på där nere hihihi.Kram

      Radera
  4. Nu måste främst Birgitta välja att titta bort från dessa konditoridiskar, som vi älskar att njuta av ...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst finns det mycket gott att välja bland allt.

      Radera
  5. Vilken fin dag du och din mamma fick i fina Stockholm.
    Östermalmshallen har jag också besökt sedan jag var "junior" och det har fortsatt. Är nog här och botaniserar minst en gång i veckan och handlar gärna både kött och skaldjur här. Även ostar.
    "Art Bakery" gillar vi också och är där ganska ofta. Just räkmackorna här väljer jag gärna. Så goda. Men har förstått att allt är bra. Även kaffebrödet. Och verkligt gott kaffe finns. Tror bönorna mals på plats.
    Önskar dig en fin helg.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kom att tänka på dig när vi satt på Art Bakery, då du har nämnt det stället på din bloggen. Kommer absolut gå dit igen, lugnt trevligt och gott. Bara så svårt att välja bland allt det fina hantverket som erbjuds.

      Radera