fredag 29 april 2022

Kungsträdgården Och Våran Trädgård ...

 Igår fick även jag möjligheten till ett besök i våran Kungliga Hufvudstad.

Först ett besök vid Odenplan, där jag var för ett par veckor sedan och såg ett stort planteringskärl med blommor.

Igår såg planteringen ut så här

Från Odenplan gick jag Sveavägen, med ett stopp på Ohlssons tyger, bort till Kungsträdgården. Där blommade körsbärsträden för fullt. 


Mycket folk i rörelse och så gott som alla med en kamera/ mobil i handen för att fota varandra och blommorna. 


Själv fick jag agera fotograf åt en spanjor, som var på besök i Stockholm två dagar. Hans föräldrar hade önskat få bild på sonen där han själv var med, lite gulligt eller hur. När den fotografering var klar, kom ett tyskt tv-team fram och ville göra en intervju. Tack men nej tack sa jag och lämnade dom och Kungsan med ett stort leende. 
***
Nu har vårat körsbärsträd stora feta knoppar, som snart slår ut.
Magnolian, har börjat att visa en och annan knopp.
Rabarbern börjar också komma. 

I morgon är det Valborg önskar alla en trevlig helg.

Kram Yvonné

6 kommentarer:

 1. Woooow vad vackert!

  SvaraRadera
 2. Jag undrar vilket år jag ska få se körsbärsblomningen i Kungsan?? Vi får nöja oss med körsbärsträden längs Vallevägen, Sveriges vackraste landsväg och det är inte fy skam det heller.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I år tycks det inte bli så ni får vänta tills nästa. Vallevägen, det är en väg som vi inte besökt, får bli vårat mål.

   Radera
 3. Alltid roligt att se körsbärsträden blomma i Kungsan. För mig är det då vår i Stockholm. Och just mängden träd gör det än mer njutbart. Roligt att er magnoila har knoppar och likaså att körsbärsträdet också är på gång med knoppar. Mycket att njuta av hemma hos er.
  Önskar en trevlig Valborg.

  SvaraRadera
 4. Visst är det, hör liksom Våren till att titta på träden i Kungsan. Ja nu är det en vacker årstid när det börjar spricka ut här hemma.

  SvaraRadera